slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Ãœdvözöljűk a Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeum weboldalán

Kedves vendégek! A magyar és angol nyelvű weboldalaink még épités alatt állnak. Igyekszünk minnél hamarább teljes információkkal rendelkezni önök részére, de addig is az Ujdonságokat már meg lehet találni. Szivesen várunk mindenkit tevékenységeinkre!  

 

A hét ajánlatai:

Megváltozott a programunk 

              

           

A Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeum meghívja önöket három európai színvonalú kiállításra: a sepsiszentgyörgyi Első Román Iskolába, az árapataki Romulus Cioflec Emlékházba és a múzeum székhelyén berendezett „A csíkpálfalvi őskori település – Várdomb” címmel megrendezett régészeti kiállításra.

A kiállítótermek átrendezésekor az volt a cél, hogy kiállításra kerüljenek a múzeum birtokában levő javak. Korszeűsítése során a múzeumot egy élő, interaktív és a látogató számára kényelmes térré változtattuk, valamint megpróbáltunk minden kiállított darab köré egy cselekményt szőni azzal a céllal, hogy a segítsük a látogatót az adott darab történelmi behatárolásában és hogy atadjuk a kultúrlis üzenetet.

A kivetítők és a különböző interaktív eszközök segítségével a látogatók saját maguk választhatják ki azt az információs szintet amit meg akarnak tekinteni. A külső tér kialakításánál az volt a cél, hogy  helyszínt biztosítsunk a múzeum melléktevékenységeinek.

 

A csíkpálfalvi őskori település – Várdomb – régészeti kiállítás - Sepsiszentgyörgy, Kovásza megye, Gábor Áron utca 16-os szám, A lelőhely Csíksomlyó mellett van, Csíkpálfalván egy Várdombnak nevezett helyen. A kiállítás azokat a régészeti leleteket mutatja be, amelyek a Várdombon levő régészeti lelőhelyről kerültek elő. Bemutatásra kerülnek korabeli rituális- illetve lakóhelyek, tűzhelyek és kemencék rekonstrukciói, valamint a lelőhely réteges profilja.

A sepsiszentgyörgyi Első Román Iskola - Sepsiszentgyörgy, Kovásza megye, Váradi József utca 38-as szám. Az iskolába való ellátogatás, (amelyről az első írásos emlékek 1799-ből szármanak) visszaviszi a látogatókat a XIX. század elejének osztálytermeibe, ahol néhany percig mindannyian diákok lehetünk az eredeti modellek szerint újraépített iskolapadokban.

Az árapataki Romulus Cioflec Emlékház – Árapatak, Előpatak község, Kovászna megye, Nagy utca, 301-es szám.

            Az emlékházat 1998 december 19-én avatták fel a Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeum keretén belül és 2010-ben rendezték át, hogy minél jobban visszaadja a korabeli hangulatot.

Bővebb információkért megkérjük lépjen kapcsolatba a múzeum PR és marketing ügyosztályával (Cristina Feleaval e-mail: feleacristina@gmail.com).

 

Egy új kiadvány:

 

 

Kedden, 2012 október 9. egy új tapintható kiállitást nyitottunk:

 

Bövebb információkért kérjük kattintsanak az Újdonságokra

 

Bövebb információkért kérjük kattintsanak az Újdonságok, Idoszakos és Állandó kiállitások részlegekre.

A weboldalunk számos információval rendelkezik az intézményünk müködésével kapcsolatosan, a Keleti Kárpátok környékén kulturális tevékenységek szervezésével kapcsolatosan. Ugyanakkor megtaláljak azokat az embereket akik müködtetik a múzeumot, nap mint nap új tudományos adatokkal, interaktiv programokkal, kiállitásokkal és sok más érdekes tevékenységgel rendelkezve látógatóink számára.

 

Ha gyorsabban szeretne megtalálni egy bizonyos információt, kérjük kattintson az Oldaltérképre.

Az Elérhetőség menü biztositja kapcsolatát velünk. Szakértöink igyekeznek minden kérdésre a lehető legrövidebb idő alatt válaszólni. 

Mindenkinek kellemes virtuális sétát és időtöltést kivánunk!

 

A látogatók véleménye :

Ujdonságok
Partnerek
loading...