slide5 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

Proiectul de documentare Învățământul românesc din Depresiunea Întorsurii Buzăului (1948-1970), în imagini și mărturii

????‍????5 iunie, Ziua Învăţătorului. La mulţi ani, dascălilor din România!
Cu această ocazie MNCR - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni lansează proiectul de documentare ,,Învățământul românesc din Depresiunea Întorsurii Buzăului (1948-1970), în imagini și mărturii".
Proiectul are ca principal obiectiv realizarea unei colecţii de fotografii (în format electronic), referitoare la tema abordată și a unui grupaj de interviuri cu foști elevi și dascăli ai școlilor din zona avută în vedere, din perioada de după reforma învățământului din 1948, și până la implementarea reglementărilor aduse prin actul normativ din 1968.
În prezent este în plină desfășurare etapa de identificare de mărturii fotografice și de scanare a lor și avem alături de noi în acest demers, ca parteneri, școlile din Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Ciumernic, Bobocea, Zăbrătău, Barcani și Brădet.
Mulțumim conducerilor școlilor menționate și cadrelor didactice care s-au implicat și ne sprijină.
Deosebit de activi sunt elevii, care sunt încântați să participe la proiect și au contribuit, până acum, cu mai multe fotografii descoperite chiar de ei în colecțiile familiilor lor.
????????Invităm pe această cale pe toți cei care au fotografii sau alte mărturii documentare referitoare la temă și doresc să fie părtași la proiectul nostru, să ne contacteze.
Responsabil proiect: Florin Herțeg, muzeograf MNCR - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni
Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni
Sf. Gheorghe, str. Gábor Áron, Nr.16
Tel: 0267314139
secretariat@mncr.ro

loading...