slide1 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

Cupa Ciobănașul de Țurcă la cerc, Ediţia I,

Invitație
„Cupa Ciobănașul de Țurcă la cerc” Ediţia I,
Întorsura Buzăului, județul Covasna
03 septembrie 2023
Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită să participaţi în data de 03.09.2023, la evenimentul de joc sportiv tradițional „Cupa Ciobănașul de Țurcă la cerc”, Ediţia I, adresat echipelor de amantori, care va avea loc pe terenul de fotbal de la ”Camping” din oraşul Întorsura Buzăului, începând cu ora 16.00.
Competiţia este organizată de către Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (Sf. Gheorghe), Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului şi Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Primăria Întorsura Buzăului, Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” din Barcani, Asociația Română a Jocurilor și Sporturilor Tradiționale și Federația Română de Oină.
Prin organizarea proiectului „Cupa Ciobănașul de Țurcă la cerc”, Ediţia I, ne propunem documentarea și cercetarea patrimoniului cultural imaterial, în scopul cunoașterii modului de practicare a unor jocuri străvechi în rândul comunităților locale din zona Curburii Carpaților.
Comitetul de organizare
Dan Buzea, Bogdan Stroie și Constantin Iagăr

loading...