slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Rezultatele „Cupei Unirii” la Fotbal-tenis în sală . Ediţia a VI-a 24 ianuarie 2021

Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (Sf. Gheorghe) şi Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Asociaţia Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” din Covasna, Asociaţia Cultural-Ştiinţifică ”Carpaţii Răsăriteni” şi Primăria Întorsura Buzăului, au organizat în data de 24.01.2021, evenimentul cultural-sportivCupa Unirii” la Fotbal-Tenis, ediţia a VI-a.

În cadrul proiectului „Cupa Unirii” la Fotbal-tenis au fost organizate următoarele:

-  Turneul de fotbal-tenis pe echipe, adresat amatorilor (echipe formate din 3 jucători şi o rezervă);

- Expoziţia foto-documentară ”Personalități covăsnene ale Marii Uniri de la 1918conține documente și fotografii, precum şi componente informaţionale privind contribuția la pregătirea, înfăptuirea și consolidarea Marii Uniri, a unor intelectuali români originari din zona Covasna - Harghita, care au ocupat înalte demnități ecleziastice sau laice și care prin faptele lor se înscriu în galeria elitelor generației care a realizat întregirea României și a contribuit la consolidarea noului stat. În  această galerie de personalități istoria i-a așezat și pe covăsnenii: Mitropolitul Nicolae Colan (1893-1967), episcopii Justinian Teculescu (1865-1932) și Veniamin Nistor (1886-1963), protopopul Aurel Nistor (1882-1974), scriitorul Romulus Cioflec (1882-1955), medicul Pompiliu Nistor (1883-1961) și publicistul și omul politic Ghiță Popp (1883-1967). Expoziția a fost organizată de Ana Dobreanu și Florin Herțeg, reprezentanții Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni.

- Campania națională media de prevenire a consumului de noi substanțe psihoactive ”FII LIBER!”, implementează la nivel local de Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna.

 „Cupa Unirii” la Fotbal-tenis promovează tenisul de picior în rândul amatorilor, ca activitate sportivă de petrecere a timpului liber cu beneficii asupra sănătăţii, indiferent de vârstă.

 

Turneul de fotbal-tenis pe echipe adresat amatorilor

La startul proiectului cultural-sportiv „Cupa Unirii la Fotbal-tenis”, Ediţia a VI-a, 24 ianuarie 2021, s-au înscris 8 echipe formate din tineri și adulţi.

Pentru derularea în bune condiţii a evenimentului sportiv pentru respectarea măsurilor de combatere și prevenire a răspândirii virusului Covid-19, în regulamentul competiţiei au fost prevăzute prin tragere la sorți jocuri eliminatorii, semifinale și finale.

Echipele au fost următoarele:

  1. S.Ciucaș – formată din membrii asociației sportive cu alelași nume.
  2. Hotel Clermont – formată din angajații acestei companii hoteliere din orașul Covasna, câștigătoarea ediției Cupei Unirii din 2019 și 2020.
  3. MNCR – formată din angajați și voluntari ai Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe.
  4. ACCDVZ – formată din membrii asociației culturale Cetatea Dacică – Valea Zânelor din localitatea Covasna.
  5. LTME – este formată din elevii acestei unități de învățământ liceal din orașul Întorsura Buzăului.
  6. ARAS – echipă formată din jucători din Brașov.
  7. Atletico Steaua – echipă formată din jucătorii de fotbal din cadrul clubului;
  8. Venusz Ozun – echipă formată din jucători de fotbal din Ozun.

La ediția din acest an nu a putut participa echipa Axon, câștigătoarea primelor trei ediții ale Cupei Unirii (2016-2017-2018) și finalistă în anul 2020, formată din voluntarii acestei firme.

PROGRAM CUPA UNIRII – FOTBAL TENIS

 

Grupa

 

Nume echipă

Rezultat

B

Ora: 9.00

AS Ciucaș

/

Liceul Teoretic ”Mircea Eliade

(LTME)

28-30; 21-13; 21-18; 21-15.

Rezultat: 3-1 pentru AS Ciucaș

 

 

A

Ora: 10.00

ARAS

/

Asociația Culturală Cetatea Dacică – Valea Zânelor (ACCDVZ)

 

21- 7; 21-10; 21-12

Rezultat: 3-0 pentru ARAS

 

 

 

C

Ora: 11.00

 

Clermont

/

Atletico STEAUA

 

21- 12; 21-13; 21-11

Rezultat: 3-0 pentru Clermont

 

 

 

D

Ora: 12.00

Venusz OZUN

/

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR)

 

 

21-16; 16-21; 21-18; 21-17

Rezultat: 3-1 pentru Venusz Ozun

 

 

 

Semifinale:

  1. Clermont – ARAS (14-21; 13-21; 15-21): 0-3;
  2. AS Ciucaș – Venusz Ozun(21-18, 21-17; 17-21; 21-18): 3-1.

Finala mică (Locurile III-IV):

Clermont – Venusz Ozun(21-13, 21-16): 2-0.

Echipa Clermont, campioană în anul 2020, a dominat pe tot parcursul jocului echipa Venusz Ozun, echipă care a participat la acest turneu pentru prima dată. Clermont s-a impus cu scorul de 2-0 și a câștigat medalia de bronz din cadrul acestei competiții. Echipa Clermont a fost compusă din Ovidiu Olariu, Adrian Muntean, Cășunean Vlad Cristian George.

Finala mare (Locurile I-II):

AS Ciucaș – ARAS (10-21; 14-21; 14-21): 0-2.

Cele două finaliste AS Ciucaș (echipă gazdă a tunneului și finalistă în premieră la acest turneu) şi ARAS (echipa medaliată cu bronz la ediția din 2020) s-au luptat în ultimul act pentru cucerirea Cupei Unirii, ediția a VI-a la fotbal-tenis.

Echipa ARAS din Brașov a venit motivată la turneu și pregătită pentru a câștiga această competiție. Echipa a dominat finala pe tot parcursul ei, tehnic și fizic, cu un joc combinativ foarte bun. Jucătorii acesti echipe au reusșit sa-l pună în valoare la fileu pe Cristean Dragoș, care a reușit să puncteze decisiv de fiecare dată. Jucătorii acestei echipe au practicat un tenis de picior de foarte bună calitate pentru un turneu adresat amatorilor.

Echipa AS Ciucaș, aflată în premieră în finala acestui turneu, a încercat să practice un joc fătă greșeală și să mențină ritmul de joc impus de echipa Aras. Chiar dacă jocul bun făcut la fileu de Constantin Banciu, susținut în spate de Constantin Iagăr și Eduard Despa, echipa nu a reușit să-și atingă obiectivul – câștigarea turneului.

Echipa ARAS a reușit în cele patru participări la Cupa Unirii în  perioada 2016-2020, să câştige turneul pentru prima oară, după un joc foarte bun în care nu a pierdut nici un set pe tot parcursul turneului.

Felicitări jucătorilor şi coordonatorilor celor două echipe finaliste: AS Ciucaș, (Constantin Iagăr, Constantin Banciu și Eduard Despa) și ARAS (Gheorghe Pitiș, Cristean Dragoș, Dragoș Racoviță și Pungă Bogdan).

 

Clasamentul competiţiei

Locul I ARAS Brașov

Locul II – AS Ciucaş (Întorsura Buzăului)

Locul III – CLERMONT (Covasna)

Locul IV – Venusz Ozun

Locurile V– VIII au fost ocupate, fără meciuri de departajare, de către echipele: Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” (Înt. Buzăului) și Colegiul Naţional ”Mircea Eliade”, MNCR (Sfântu Gheorghe), Atletico Steaua și Locul VIII – ACCDVZ (Covasna).

Festivitatea de premiere

Organizatorii au oferit echipelor participante în cadrul festivităţii de premiere, cupe şi medalii pentru locurile I-IV, diplome de premiu, pixuri personalizate MNCR şi diplome de participare pentru toţi jucătorii participanţi la turneu.

În cadrul acestui eveniment, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna (CPECA Covasna) a oferit echipelor câştigătoare tricouri personalizate ale campaniei ”Fii Liber!”, formate din materiale specifice campaniei, respectiv tricouri personalizate, rucsaci, brățări personalizate și broșuri informative.

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni a celebrat prin acest proiect cultural-sportiv evenimentele istorice de la la 24 ianuarie 1859. Prin alegera ca domnitor al Tărilor Române al lui Alexandru Ioan Cuza, s-a infăptuit o etapă majoră în procesul deschiderii naţiunii române către modernitate şi către o evoluţie în acord cu noul spirit al Europei.

Cu această ocazie au fost aduse mulţumiri acestora, pentru spectacolul sportiv oferit pe parcursul întrecerii, sponsorului SC Axon SRL și partenerilor, pentru sprijinul acordat în organizarea ediției a șasea a “Cupei Unirii” la Fotbal-Tenis.

Mulțumim tututor participanților și celor care au făcut ca acest proiect sportiv să poată fi organizat în condiții foarte bune la Întorsura Buzăului, în special conducerii Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, reprezentat de doamna directoare Maria Bularca, și conducerii orașului Întorsura Buzăului, reprezentată de Raul Urdă, în calitate de Primar.

Organizatorii acestui eveniment cultural-sportiv, Costel Iagăr (președinte AS Ciucaș), Dan Buzea (șef secție CCVP din cadrul MNCR) și Bogdan Stroie (profesor educație fizică și sport LTME), doresc să mulțumească tuturor jucătorilor pentru spiritul de ”fair play” de care au dat dovadă pe parcursul turneului.

Menționăm faptul că turneul s-a desfășurat fără spectatori în sala de sport pentru respectarea normelor impuse de răspândirea noului virus Covid-19, organizatorii luând toate măsurile de combatere și prevenire ale acestuia.

Comitetul de organizare

Costel Iagăr, Dan Buzea, Bogdan Stroie                                                       

loading...