slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

Rezultatele Cupei ”Tenis Clasic Forever!”, Ediţia I 15 mai 2021

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni și Bálint Tennis Club 88 Chilieni, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna și Asociaţia Cultural-Ştiinţifică ”Carpaţii Răsăriteni” din Sf. Gheorghe, a organizat în data de 15.05.2021 la Chilieni, jud. Covasna, evenimentul sportiv Cupa Tennis Clasic Forever!”, dedicat Zilelei Internaționale a Muzeelor  - 18 mai 2021.

Cu ocazia acestui eveniment a fost organizată și o competiție de tenis de câmp la care jucătorii echipelor participante au folosit echipament de tenis de câmp clasic (rachete de tenis cu rame din lemn confecționate în special la Fabrica de echipament sportiv Reghin) în perioada anilor 1980-1990. Regulamentul competiţiei a prevăzut o partidă de dublu, cel mai bun 2 din 3 seturi. În caz de egalitate 1-1 la seturi, departajarea s-a realizat prin jucarea unui Maxi Tie-break Set.

În finala acestei competiții de tenis intitulate ”Tenis Clasic Forever!”, ed. I, 2021, s-au întâlnit echipele Huni/Joncsi (Hunor Raduly – 12 ani și Sztáncsuj Janos – 69 ani) și Molett Omlett (Szabó Lóránt – 29 ani și Birtalan Etele – 29 ani). Jocul din finala a fost unul spectaculos, cu multe răsturnări de situație și echipa câștigătoare s-a decis numai după  jucarea unui Maxi Tie-break Set.

În cele din urmă, echipa Huni/Joncsi a reușit să-și adjudece acest trofeu aflat la prima ediție și să arate că jocul de tenis de câmp se poate practica și cu echipament de tenis clasic în care rachetele de acest fel pot fi considerate acum ”piese de muzeu” sau piese de ”colecție”.

Organizatorii acestui eveniment cultural-sportiv: Dan Buzea (șef secție CCVP din cadrul MNCR), Bálint Lászlo (președinte Bálint Tennis Club 88 Chilieni) și Bogdan Stroie (profesor educație fizică și sport LTME) au adus mulţumiri echipelor, pentru spectacolul sportiv de tenis ”clasic” oferit pe parcursul întrecerii și sponsorului S.C. Energo Construcții Civile și Industriale S.R.L.

Având în vedere succesul de care s-a bucurat competiția ”Tenis Clasic Forever!” în rândul participanților din acest an, ne propunem pe viitor să organizăm un turneu de ”Retro Tenis”, adresat jucătorilor amatori (categoria masculin) care să se desfășoare cu echipament de tenis clasic – rachete cu rame din lemn.

 Comitetul de organizare

Dan Buzea, Bálint Lászlo, Bogdan Stroie

 

loading...