slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

Fotografia de teren la MNCR

Echipa de cercetători din cadrul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni a investigat zilele trecute câteva zone întinse de teren cu situl Păuleni-Ciuc ”Vardomb-Dâmbul Cetății”, jud. Harghita, prin metoda fotografiei de teren în timp de iarnă. Scopul principal al acestui demers a fost acela de a obține imagini și detalii inedite ale acestui loc atunci când acesta este acoperit de zăpadă.
Pe lângă faptul că fotografia arheologică realizată în diferite anotimpuri (primăvară, vară, toamnă sau iarnă) furnizează informaţii arheologice importante, acestea sunt în măsură să ne ofere imagini care pot fi asociate cadrului natural și modificărilor antropice survenite în amenajarea unui spațiu (loc sau teritoriu), în diferite perioade de timp.
Fotografia arheologică de teren este parte componentă a documentării fotografice realizată zilnic în cadrul cercetărilor arheologice de teren, indiferent de felul acestora, fie că sunt săpături sistematice, preventive sau diagnostic arheologic.
Pentru mai multe detalii interesante legate descoperirile unice din situl arheologic de la Păuleni -Ciuc, Dâmbul Cetății vă invităm să vizitați expoziția de la sediul nostru central din Sfântu Gheorghe, str. Gábor Áron, nr.16.

loading...