slide1 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

Mica Unire și Ziua scrisului de mână sărbătorite la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a organizat miercuri, 22 ianuarie, o serie de activități care au avut ca temă “Unirea Principatelor Române, Mica Unire”, dar și "Ziua scrisului de mână", la Școala Gimnazială Nr.4 „Frații Popeea” din localitatea Săcele, jud. Brașov.

Muzeograful MNCR, Florin Herțeg, le-a povestit elevilor din clasa a II-a despre importanța zilei de 24 ianuarie 1859, dată la care a avut loc Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, fiind primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Tot cu această ocazie am celebrat "Ziua scrisului de mână", sărbătorită în fiecare an în data de 23 ianuarie, al cărei scop este acela de a ne aminti de frumuseţea şi unicitatea caligrafiei, tot mai ameninţată în era gadget-urilor.
Istoria fascinantă a scrisului de mână se întinde pe durata a mii de ani, timp în care au fost consemnate în scris cele mai importante evenimente, iar oamenii au corespondat prin scrisori, înlocuite acum de mailuri şi dialoguri pe chat.

La atelierul de scriere participanții au caligrafiat cu tocul cu peniță și cu pana actul de abdicare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar și versuri din poezia “Hora Unirii’’, scrisă de Vasile Alecsandri.

loading...