slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider

Evenimentul cultural-literar 'Ziua Limbii Române' la Prima Școală Românească din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, 29 august 2020.

Prima Școală Românească din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a găzduit în data de 29 august 2020, evenimentul cultural-literar "Ziua Limbii Române". Au avut loc lansări de carte ale unor autori din județele Covasna și Harghita (Ramona Moldovan cu volumul " '77", apărut la editura Easy Readers din Toplița, Gheorghe Filip cu volumul "Paspartu", apărut la editura Eurocarpatica din Sf.Gheorghe și Mihaela Aionesei cu volumul "Albatrosul cu aripi de sare", apărut la editura Antim Ivireanu din Râmnicu Vâlcea), prelegeri (prof. Mihai Trifoi și dr. Ioan Lăcătușu), expoziții de carte și manuale vechi, vizitarea ghidată a punctului muzeal, iar în final discuții și concluzii.
Evenimentul a fost organizat de către Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” (CEDMNC) și Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, în parteneriat cu Cenaclul literar „Buna Vestire” din Miercurea Ciuc, condus de poetul Ionel Simona.Mulțumim tuturor invitaților și participanților pentru prezența la sărbătorirea în avans a limbii române și sperăm că au petrecut momente frumoase alături de noi!

loading...