slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider

Proiectul educațional 'Micii meșteri populari', 18-21 noiembrie la MNCR

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni  a găzduit primele activități din cadrul proiectului educațional “Micii meșteri populari”, organizat de Asociația Pedagogilor Români din județul Covasna, coordonat de doamna profesoară Loredana Muntean, președintele asociației și finanțat de Consiliul Județean Covasna.

Programul are ca scop redescoperirea, cultivarea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin implicarea copiilor, a cadrelor didactice și a reprezentanților comunității locale în diverse activități legate de tradițiile locale.

O serie de activități creative, printre care menționăm atelierele de modelaj lut, precum și vizitarea expoziției de arheologie ”Așezarea preistorică Păuleni-Ciuc, Dâmbul Cetății” se vor derula la sediul central al MNCR în perioada 18-21 noiembrie 2019.

Astfel astăzi au participat la activități elevii clasei a V-a  de la Școala Gimnazială  ”Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, conduși de doamna profesoară Adriana Cornea.

Elevii au aflat de la muzeografii și conservatorii muzeului informații noi și intreresante legate de populațiile preistorice ce au trăit în zona Păuleni-Ciuc, iar apoi au meșterit obiecte din lut, folosind tehnica cucuteniană.

loading...