slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider

Sărbătoarea primăverii la M.N.C.R cu activități dedicate tradiției străvechi de Dragobete, 22-27 februarie 2018

Proiectul ''Sărbătoare primăverii'' la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a cuprins și activități dedicate tradiției străvechi de Dragobete.

Astfel în data de 22 februarie a.c am organizat la Școala Gimnazială din localitatea Barcani, județul Covasna, ateliere de pictură pe lemn. La acestea au participat peste 100 de elevi din ciclul primar, fiind coordonați de cadre didactice și muzeograful MNCR.

În data de 23 februarie a.c Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a organizat la Școala Gimnazială Lădăuți, din comuna Barcani, județul Covasna, ateliere de pictură pe vase de lut, în cadrul proiectului ‘’Sărbătoarea primăverii’’.
La ateliere au participat elevi de la ciclul primar și gimnazial, coordonați de cinci cadre didactice. Atelierele au avut ca temă sărbătoarea de Dragobete.

În data de 26 februarie a.c Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a organizat la Școala Primară din Acriș, comuna Vama Buzăului, județul Brașov, ateliere de scriere pe tăblițe, scriere cu tocul și pictură pe vase. La ateliere au participat elevi din ciclul preșcolar și primar.

Proiectul ''Sărbătoarea primăverii la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni'' a ajuns în data de 27 februarie și la Şcoala Gimnazială „Nicolae Russu”, din localitatea Sita Buzăului, județul Covasna, unde s-au derulat două ateliere de pictură pe lemn.La aceste activități au participat elevi din învățământul primar, coordonați de cadre didactice.

Muzeograful M.N.C.R, Florin Herțeg, a coordonat aceste  activități, prezentând elevilor istoricul acestei frumoase sărbători românești, dar și tehnicile de pictură, modele, culori etc.

Participanții au realizat mici cadouri pentru persoanele dragi din viața lor, dar au și experimentat lucruri noi și au aflat informații interesante.

Felicitări copiilor pentru minunatele lucrări realizate și mulțumim cadrelor didactice pentru invitație!

loading...