slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Portul popular prezentat la Casa memorială ''Romulus Cioflec'' din Araci, 12 iunie 2018

Prezentarea portului popular la Casa Memorială ‘’Romulus Cioflec’’ din Araci, județul Covasna

 

Casa memorială ‘’Romulus Cioflec’’din localitatea Araci, județul Covasna a fost gazda proiectului educațional ‘’Frumusețea portului popular românesc și secuiesc’’.

 

Astfel elevii clasei pregătitoare, îndrumați de către doamna prof. Rodica Ilinca  și cei ai clasei I-a, îndrumați de înv.Gabriela Marinescu, de la Școala Gimnazială ''Romulus Cioflec'' din Araci, județul Covasna, împreună cu custodele Ileana Sas, au demarat acest frumos proiect în data de 25 mai 2018.
          Cei mici au vizitat punctul muzeal, aflând detalii noi și interesante despre viața și opera scriitorului Romulus Cioflec, care și-a petrecut, ca și ei, primii ani ai vieții în frumosul sat Araci.

Apoi  custodele casei memoriale, Ileana Sas, împreună cu doamnele învățătoare, le-au  prezentat copiilor participanți elementele costumului popular, aflând modul în care se îmbrăcau oamenii, cum își confecționau hainele. S-a avut în vedere familiarizarea elevilor cu portul tradițional românesc și secuiesc, din zona Covasna și din apropiere, înțelegerea semnificației culorilor, a accesoriilor, precum și a materialelor costumului popular, a manufacturii acestuia, a elementelor de folclor local.

            În data de 12 iunie a.c a avut loc o nouă întâlnire cu acești elevi la casa memorială, pe parcursul căreia copiii au purtat costumul popular și au luat parte la un atelier creativ de confecționat păpuși pe linguri de lemn, dar și a unor semne de carte cu motive tradiționale.

Proiectul se va relua la începutul anului școlar 2018-2019 cu noi activități atractive pentru elevi. Ne gândim deja la ateliere de cusut, dar și de țesut.

 

Mulțumim cadrelor didactice pentru inițierea unui proiect atât de frumos și sperăm ca punctul muzeal Casa Memorială ‘’Romulus Cioflec’’va deveni gazda a cât mai multor activități educative de calitate, fiind un spațiu primitor și deschis către noi parteneriate și colaborări.

 

Felicitări copiilor pentru participare și sperăm că au petrecut momente frumoase la umbra nucului casei memoriale!

Mai multe detalii și imagini puteți găsi pe site-ul muzeului www.mncr.ro sau pe pagina noastră de facebook.

 

loading...