slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

Activități dedicate Micii Uniri organizate de M.N.C.R la unitățile școlare din județul Covasna, ianuarie 2018

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a organizat mai multe ateliere creative de scriere cu pana dedicate aniversării ''Micii Uniri'', de la 24 ianuarie 1859.

Astfel în data de 25 ianuarie a.c a avut loc la Școala Gimnazială din localitatea Zăbrătău, comuna Sita Buzăului județul Covasna, un atelier de scriere cu pana.
În prima parte a atelierului toți elevii au participat la o prezentare despre importanța zilei de 24 ianuarie în istoria României. Prezentarea a fost realizată de către domnul profesor de istorie Alexandru Fercu.
La ateliere au participat elevii claselor a VI-a, a VII-a, a VIII-a, care au caligrafiat cu pana actul de abdicare al domnitorului Alexandru Ioan Cuza și Hora Unirii.
Atelierul s-a încheiat într-o atmosferă de sărbătoare, elevii de la ciclul primar și gimnazial însoțiți de cadrele didactice, au cântat și au dansat ''Hora Unirii'', acompaniați de un elev care a cântat la vioară.


În data de 26 ianuarie a.c, caravana activităților dedicate ''Micii Uniri'', organizate de către Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, a ajuns la Școala Gimnazială Nr.2 din localitatea Ciumernic, comuna Sita Buzăului, județul Covasna. La activități au participat elevii claselor a VI-a, a VII-a, care au caligrafiat cu pana actul de abdicare al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar și Hora Unirii. Elevii au aflat și informații despre acest moment istoric, dar și detalii privind viața marelui domnitor.
Copiii au fost coordonați de cadrele didactice Elena Onea și George Pavel, cărora le mulțumim pentru invitație.
La final elevii au cântat și au dansat ''Hora Unirii'', într-o atmosferă de sărbătoare.

In data 29.01.2018 echipa MNCR a participat la un atelier de scriere cu pana la  Şcoala  Gimnazială „Váradi Jőzsef” din municipiul Sf. Gheorghe. La ateliere au participat elevii clasei a V-a coordonați de doamna profesor Mona Petho  și elevii clasei a III-a coordonați de doamna învățătoare Aurora Trifan. Elevii au vizionat un film didactic despre Mica Unire apoi au caligrafiat cu pana Hora Unirii.

 Activitățile au fost organizate și coordonate de către muzeograful Florin Herțeg.

loading...