slide3 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider

Meșterește cu noi vara Ediția a III a

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni anunță lansarea unei noi ediții a deja tradiționalului proiect de vară destinat copiilor și elevilor: „Meșterește cu noi vara! Ediția a III-a”. Proiectul este realizat în colaborare cu Asociația Cultural Științifică „Carpații Răsăriteni”.

Atelierele vor avea loc la sediul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, din str. Gábor Áron nr. 16. Acestea se vor organiza în aer liber, în măsura în care condițiile meteo permit acest lucru (dacă nu, vor avea loc în sala-atelier din cadrul MNCR), în perioada 13 august – 07 septembrie 2012.

 

 

Înscrierile se pot face la sediul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, zilnic între orele 9:00 – 17:00 (cu excepția zilei de duminică), până la data de 06 august 2012.

Formularele de înscriere pot fi descărcate de pe pagina web a MNCR: www.mncr.ro, secțiunea Noutăți sau pot fi ridicate de la secretariatul muzeului  

Copiii și tinerii participanți vor fi împărțiți în 2 grupe bilingve, pe categorii de vârstă în funcție de numărul de înscrieri. Fiecare grupă va fi formată din maxim 10 participanți. În cazul unui număr mare de solicitări se va suplimenta numărul de grupe.

Atelierele vor avea loc săptămânal – în zilele de marți și miercuri și vor avea o durată de 90 de minute fiecare (în intervalul orar 10:00 – 11:30).

Programul atelierelor:

 Întâlnirea 1 :Vizită la Expoziția de arheologie Așezarea Preistorică Păuleni –Dâmbul   Cetății

                    Atelier de modelare manuală a lutului: un vas și o figurină/copil

 Întâlnirea 2 :Vizită la expoziția tactilă Atinge Istoria

                    Atelier de pictură pe vase ceramice și pe lemn: un vas și un lemn pictat/copil

Întâlnirea 3: Vizită la Prima Școală Românească din Sfântu Gheorghe

                    Atelier de origami-quiling

Întâlnirea 4 :Jocul „Cutia cu surprize”

                    Completarea unui chestionar

                    Impresii

                    Înmânare diplome și cd

Tarif curs: 10 lei/copil (include vizita la cele 3 expoziții, 3 ateliere, diplomă de participare, cd, bilet gratuit pentru toată familia la expozițiile MNCR în perioada septembrie-octombrie 2012).

 

Toți copiii și tinerii participanți vor fi coordonați și supravegheați de voluntarii Asociației și de specialiștii din cadrul Muzeului. Pe lângă acestea vor fi inițiate și o serie de activități conexe, activități educativ-creative, menite să dezvolte creativitatea, îndemânarea și abilitățile de comunicare ale elevilor participanți. 

Obiectele confecționate de copii și tineri în cadrul atelierelor vor fi luate acasă de către aceștia la terminarea atelierului. În cadrul atelierelor se va organiza și un concurs cu premii, însă toți participanții vor primi diplome de participare.  

 

Vă așteptăm cu drag să meșterim împreună și vara aceasta!

 

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați:

Andrea Deák, muzeograf MNCR, voluntar Asociație: deakandrea.mncr@gmail.com

Telefon: 0267 – 314139; 0735 561 675

Felea Cristina, muzeograf MNCR: feleacristina@gmail.com

loading...