slide5 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider

Activitățile de pedagogie muzeală ale MNCR .

În cadrul acestei secțiuni veți găsi toate informațiile legate de activitățile creativ-educative pe care le organizăm la muzeu sau în alte locații. Partenerul nostru în organizarea tuturor acestor activități este Asociația Cultural - Științifică “Carpații Răsăriteni”, alături de care am demarat numeroase programe și proiecte cultural-educative, cel mai important dintre acestea fiind Programul “Tradiție și modernitate”.

Activitățile noastre se adresează participanților din toate categoriile de vârstă, fiind împărțite și organizate în funcție de tematică și complexitate.

Prin intermediul acestor activități, cuprinse în programe și proiecte culturale, încercăm să menținem vii tradițiile și obiceiurile regiunii, meșteșugurile din cele mai vechi timpuri cât și cele practicate până nu demult de bunicii noștri, ne bucurăm împreună de sărbătorile tradiționale și cele legale, având grijă însă să fim mereu în pas cu lumea contemporană, îmbinând elementele tradiționale cu cele moderne.

Taberele de arheologie experimentală organizate de colectivul MNCR îi aduc tot mai aproape pe elevi și studenți de misterioasa lume a preistoriei, oferindu-le ocazia de a “testa”, de a pune în practică informațiile obținute în timpul orelor de istorie sau în cadrul expozițiilor muzeului. De la tehnicile de săpătură arheologică până la tehnici preistorice de modelare a vaselor ceramice, tinerii arheologi s-au bucurat alături de noi de o adevărată aventură pe cât de interactivă pe atât de educativă.

Lecțiile deschise organizate în colaborare cu Colegiul Național “Mihai Viteazul”, susținute de arheologi specialiști din țară și străinătate, sunt destinate în special elevilor de liceu, dar și publicului larg interesat de tematicile abordate.  

Atelierele creative cu tematică arheologică, etnografică, artistică, documentară sau istorică, le dezvoltă participanților aptitudinile, simțul estetic și creativitatea, îndemânarea fiind de multe ori descoperită astfel … chiar dacă nu vă considerați îndemânatici sau creativi, noi vă invităm să participați la atelierele noastre și vă vom demonstra contrariul!

Și deoarece avem o experiență de peste 5 ani în organizarea acestor activități, ne-am gândit să le transformăm într-un instrument de integrare a copiilor cu nevoi speciale și a copiilor și tinerilor instituționalizați în viața socială și culturală a regiunii. Astfel, primul pas l-am făcut noi către ei, prin intermediul proiectului RAINBOW finanțat de AFCN în anul 2010, organizând ateliere în afara muzeului, pentru ca mai apoi toate programele și proiectele noastre să se bucure de o participare tot mai mare din partea acestora la activitățile organizate în muzeu.

Pentru activitățile care se derulează în prezent sau care se vor derula în curând vă rugăm să accesați secțiunea Noutăți. Pentru a afla mai multe detalii despre activitățile pe care le-am derulat în trecut vă rugăm să accesați arhiva din stânga ecranului, cu anul corespunzător.      

Vă așteptăm alături de noi!

loading...