slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Patrimoniul istoric-documentar

Patrimoniul istoric-documentar administrat de MNCR este alcătuit din piese tipărite: carte veche sau rară, carte, fotografii, caiete, alte documente, și câteva piese tridimensionale (bănci școlare, tăblițe, socotitori etc.). Acesta a ajuns la un număr de 160 de înregistrări la sfârșitul anului 2009.
Acest patrimoniu este în curs de reorganizare, din el desprinzându-se 2 noi colecții de carte ““ Colecția “Prima Școală Românească“ din Sfântu Gheorghe și Biblioteca “Romulus Cioflec“.
Fotografiile sunt în special legate de cele mai importante cercetări realizate în domeniile istorie-memorialistică și etnografie. Astfel, ele reprezintă momente din viața unor personalități, fotografii de familie, fotografii cu elevi și profesori ale diferitelor școli confesionale sau școli normale din județul Covasna, obiceiuri tradiționale, viața țăranilor din zona etnografică Covasna-Harghita, meșteșuguri, port popular etc.

Găsiți mai jos câteva fotografii cu țărani, port popular, documente, carte Romulus Cioflec, carte prima școală, foto cu colectiv de elevi și profesori:
loading...