slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider

Cinstirea eroilor la Casa memorială ''Romulus Cioflec'', 24 octombrie 2019

Cinstirea eroilor la Casa memorială ''Romulus Cioflec'', 24 octombrie 2019
 
În data de 24 octombrie s-au derulat mai multe activități la Casa memorială ''Romulus Cioflec'' dedicate cinstirii memoriei eroilor, marcând totodată și Ziua Armatei Române (25 octombrie).
La activități au participat elevii clasei a II-B de la Școala cu clasele I-VIII din Araci, conduși de doamna învățătoare Rodica Ilinca.
Cei mici au aflat de la Ileana Sas, custode M.N.C.R și de la prof. Iusco Remus informații noi și interesante despre rolul și importanța armatei în politica de securitate a unei țări, marcând rolul foarte important al armatei în procesul de realizare a Marii Uniri.
Prezentarea de la punctul nostru muzeal a fost urmată de o depunere de flori la Cimitirul Eroilor din localitate, unde este amplasat un monument în forma de cruce, construit din piatră, pe care se afla inscripții. Una din ele are următorul text: ''În amintirea eroilor căzuți pe câmpul de luptă din anul 1914, până în 1919". Urmează numele a 36 de ostași eroi. La baza crucii se află o cască militară din bronz, iar sub cască, o spadă. Crucea este străjuită de două urne pentru flori. În cimitir se află 42 de morminte de ostasi, majoritatea fiind eroi necunoscuți, care odihnesc la umbra unor cruci de piatră.

loading...