slide3 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider

Mamifere preistorice din Podișul Bârladului

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), Muzeul de Istorie „Vasile Pârvan” din Bârlad (MVP) și Complexul Muzeal Piatra-Neamț, Secția Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț (CMJN), vă invită să participați miercuri 27 februarie 2013, începând cu ora 1700, la sediul Muzeului Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc, strada Petőfi Sandor, nr. 23, la vernisajul expoziției temporare „Mamifere preistorice din Podișul Bârladului”.

Expoziția „Mamifere preistorice din Podișul Bârladului” prezintă fosile provenind de la mamifere ce au trăit în climate și asociații faunistice de climă caldă în perioada Neogenă (Miocen și Pliocen) și climă rece din Cuaternar. Cele mai vechi fosile au o vârstă absolută de 10 milioane de ani, iar cele mai „tinere” ajung pană la o vârstă de 10.000 de ani î.e.n.

Dintre piesele expuse menționăm fragmentele de corn de cerb uriaș (Megaloceros giganteus), craniile de bovidee fosile (Bison priscus), un fragment de defensă de elefant fosil (Platybelodon), un molar de rinocer fosil (Chiloterium) și multe altele.

Expoziția va putea fi vizitată în intervalul februarie - mai 2013. Pentru grupurile organizate programarea se va face la numărul de telefon 0266 – 317726 (secția MOMS, persoană de contact șef-secție Ana Dobreanu). Pentru alte detalii vă așteptăm la vernisaj miercuri 27 februarie 2013, de la ora 1700.

 

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați Biroul Relații Publice și Marketing al MNCR (Andrea Chiricescu, e-mail: deakandrea.mncr@gmail.com, Cristina Felea, e-mail: feleacristina@gmail.com)

loading...