slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

Expoziția temporară Oina din bătrâni la Întorsura Buzăului

Sâmbătă, 09 noiembrie 2013, în Sala de Sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului, cu ocazia Campionatului Național de Oină pentru Juniori I, II și III, organizat în premieră la Întorsura Buzăului de Federația Română de Oină, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (Sf. Gheorghe), A.S „Ciucaș” Întorsura Buzăului, Asociația Cultural-Științifică „Carpații Răsăriteni” (Sf. Gheorghe), Primăria Orașului Întorsura Buzăului, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului și Palatul Elevilor din Întorsura Buzăului, a fost vernisată Expoziția temporară Oina din bătrâni”.

Expoziția prezintă jocul de oină sau hoina, conform denumirii populare din Zona Buzaielor, joc menționat în toate comunele și satele din Depresiunea Întorsura Buzăului ca reprezentând, în trecut, un mod de petrecere a timpului liber de către copii și tineri. Pe lângă  fotografiile surprinzând momente ale jocului, scheme și texte explicative, imagini de arhivă, localnici din zonă, de diferite vârste – care au practicat oina, echipe de elevi din zonă participante recent la competiții regionale de oină, organizatorii au pregătit vizitatorilor și primul Campionat de Oină în sală pentru juniori I, II și III (oina în 6 jucători).

Expoziția poate fi vizitată în Sala de Sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului, până la data de 30 noiembrie 2013, între orele 09 – 17.00.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în organizarea și promovarea Expoziției temporare „Oina din bătrâni” și tuturor celor prezenți la acest eveniment: cluburi, jucători, oficialități, antrenori, arbitri și spectatori. 

 

 

Dan Buzea , Responsabil Proiect “Oina din bătrâni

Compartimentul Patrimoniu

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni

loading...