slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

154 de ani de la Unirea Principatelor Române

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni are deosebita plăcere de a vă invita la evenimentele dedicate împlinirii a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment radical în procesul deschiderii națiunii române către modernitate, ce se vor desfășura la sediul muzeului din Miercurea Ciuc, la Muzeul Oltului  și Mureșului Superior, str. Str. Petőfi Sándor, nr. 23:

În ziua de miercuri 23 ianuarie, ora 11ºº va avea loc o evocare a actului istoric de la 24 ianuarie 1859 urmat de proiecția File din cronica Unirii  ( participă elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga și Școala Gimnazială  „Liviu Rebreanu” )

În ziua de joi 24 ianuarie, ora 17ºº vă așteptăm să luați parte la simpozionul cu tema Unirea Principatelor Române, moment esențial al constituirii Statului Român modern, în cadrul căruia vor fi prezentate expuneri privind contextul internațional al unirii, înfăptuirea actului unirii, viața și personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza ș.a, de către  profesori de istorie din Vaslui, Bârlad și Miercurea Ciuc precum și elevi de la Colegiul Național “Octavian Goga” din Miercurea Ciuc.

Simpozionul va fi urmat de un moment artistic „Graiul neamului” oferit de Grupul „Românașul” al Centrului cultural „Miron Cristea” în cinstea Unirii Principatelor și poetului Grigore Vieru.

          Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați Biroul Relații Publice și Marketing al MNCR (muzeograf feleacristina@gmail.com și Dobreanu Ana, e-mail: moms_hr@yahoo.com)

 

 Vă așteptăm cu drag!

loading...