slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

EXPO DESIGN Expoziție de arhitectură și design

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni vă invită luni, 12 noiembrie 2012, ora 1500, la vernisajul expoziției EXPO DESIGN - Expoziție de arhitectură și design.

 

Expoziția temporară este realizată în cadrul proiectului Expo-design. Workshopuri de arhitectură și design pentru muzeografi coordonat de Centrul de Pregătire Profesională în Cultură București în parteneriat cu Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni Sfântu Gheorghe și Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov. Proiectul este finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, sesiunea II/2012 - aria tematică Formare profesională în domeniul culturii.

Proiectul și-a propus instruirea a 20 de angajați din instituții de cultură în vederea organizării unor noi tipuri de expoziții muzeale care au la bază principii arhitecturale și de design. Cei 20 de beneficiari, au participat la două ateliere de lucru la Sinaia, în perioadele 9-12 octombrie și 22-25 octombrie 2012. Atelierele au fost susținute de doi arhitecți și specialiști în design și au avut un caracter practic și aplicat, pornind de la planurile arhitecturale ale clădirilor și ale sălilor de expoziție în care funcționează organizațiile din care provin participanții. Timp de patru zile participanții și-au construit un portofoliu de schițe ale viitoarelor expoziții. Expoziția cuprinde și lucrările participanților la ateliere proveniți din: Muzeul Județean de Artă Prahova, Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, Muzeul de Artă Brașov, Primăria Municipiului Sighișoara, Muzeul ”George Enescu” Sinaia, Muzeul de Istorie “Valea Hârtibaciului” Agnita, Palatul Culturii Iași, Muzeul Național Peleș, Muzeul Țării Făgărașului “Valer Literat”, Muzeul “Casa Mureșenilor” Brașov, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni Sfântu Gheorghe, Galeria Empire Oradea, Muzeul Astra Sibiu, Asociația Antiquitas București, Asociația Culturală Revolutionary Youth Movement for Art Alba Iulia, Muzeul Național „George Enescu” București, Agenția de Arheologie Chișinău, Institutul de Geologie București.

 

 

Pentru mai multe detalii despre proiect și expoziție puteți accesa website-ul proiectului http://expodesign-eu.eu/

Organizatorii pun la dispoziția publicului, în data de 12 noiembrie, un mijloc de transport gratuit, cu plecare din fața Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, str. Gábor Áron nr, 16, orele 14:30.

Și pentru a vă stârni curiozitatea, iată ce veți putea vedea la noi, printre multe alte informații interesante pe care le veți afla vizitând expoziția:

 

loading...