slide3 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Expozitia 91 de ani de la Marea Unire

În data de 1 decembrie 2009, la sediul Muzeului Oltului și Mureșului Superior, din Miercurea-Ciuc au avut loc vernisajul expoziției foto-documentare și un program festiv dedicate împlinirii a 91 de ani de la Marea Unire.
Expoziția dorește să aducă în atenția publicului, prin intermediul unor valoroase documente, evenimentele și personalitățile care au dus la finalizarea acestui act istoric, care a desăvârșit dezideratul locuitorilor dintre granițele vechii Dacii.
Programul festiv, intitulat “Poezie și cântec pentru Marea Unire“ a fost susținut de către grupul vocal-instrumental “Românașul“ al Centrului Cultural “Patriarh Miron Cristea“.În prezența a aproximativ 200 de participanți au luat cuvântul domnul Valerii  Kavruk, directorul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, care a vorbit despre idealul unirii în Basarabia și directoarea Școlii Generale “Miron Cristea“, Toplița, prof. Florica Nistea a transmis mesajul toplițenilor legat de Marea Unire “un mesaj ca de la suflet la suflet, ca de la român la român“.

În finalul programului au mai luat cuvântul domnul Constantin Strujan, prefectul județului Harghita și domnul General Vasile Bârea și împreună cu copiii membri ai grupului “Românașul“, participanții au dat mâna, cu mic, cu mare, și au învârtit Hora Unirii. 

loading...