slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

Simte Literatura

"Simte Literatura" - prima casă memorială accesibilă publicului

cu deficiențe de vedere din România

 

Asociația Art&Co, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Asociația Nevăzătorilor din România și Asociația pentru Cooperare și Dezvoltare Comunitară vă invită la o nouă expoziție tactilă, intitulată Simte literatura.  Proiectul este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și vine în continuarea proiectului Atinge istoria, recent încheiat (rezultate http://art-co.ro/proiecte/atinge-istoria/).   

Proiectul Simte Literatura își propune să promoveze patrimoniul cultural muzeal administrat de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni publicului nevăzător, propunând acestuia vizitarea unei noi expoziții inedite. Turul expozițional special realizat la Casa Memorială a scriitorului Romulus Cioflec din Araci,  jud. Covasna,  pentru persoanele cu deficiențe de vedere, va fi alcătuit din 2 machete tridimensionale și 2 busturi în mărime naturală cu portretele scriitorului la diferite vârste. Expoziția va fi însoțită de un ghid printat Braille și un ghid audio în limbile română și maghiară. Fiind vorba de viața și opera unui scriitor, organizatorii completează turul muzeal și cu un scurt volum tipărit în Braille, în limbile română și maghiară, intitulat „Romulus Cioflec. Călător în Europa”, care va conține fragmente din operele scriitorului, oferind o privire de ansamblu asupra creației sale literare. Volumul va fi distribuit către filialele ANV din România.

 

 

Expoziția tactilă Atinge istoria (iunie-iulie 2012) a fost foarte bine primită, astfel încât, bazându-ne și pe sugestiile vizitatorilor de a realiza cât mai multe proiecte de expoziții tactile destinate în primul rând persoanelor nevăzătoare, cu tematică și profil diferit, am considerat necesară organizarea unei expoziții pe profil memorialistic. Casa Memorială a scriitorul Romulus Cioflec devine astfel prima casă memorială accesibilă publicului cu deficiențe de vedere din România.

Deschiderea expoziției va avea loc în data de 9 octombrie 2012, la orele 11:00. Organizatorii pun la dispoziția publicului un mijloc de transport, cu plecare din fața Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, la orele 10:30.    

Expoziția Simte literatura va fi deschisă în perioada 9 octombrie -15 noiembrie a.c. pe tot parcursul lunii la Casa Memorială a scriitorului Romulus Cioflec din Araci, jud. Covasna unde vă așteptăm cu mic cu mare să trăiți o experiență specială, propunându-vă un tur muzeal ghidat de simțul tactil.

 

 

            Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați prin telefon sau e-mail - Andrea Deak  - mobil: 0735561675, e-mail: as.artandco@gmail.com.

 

            Parteneri media:  ArtClue: Eastern Europe Art Magazine (www.artclue.net), Ceașca de Cultură (www.ceascadecultura.ro), Întorsura Buzăului (www.intorsura.ro), Mesagerul de Covasna (www.mesageruldecovasna.ro), Metropotam (www.metropotam.ro), Modernism: Tabloid de Artă și Stil (www.modernism.ro), Observatorul de Covasna (www.covasnamedia.ro), Online Gallery: Pixels of Culture (www.onlinegallery.ro), Radio ItsyBitsy (www.itsybitsy.ro), Radio România Cultural (www.radioromaniacultural.ro), Salut București (www.salutbucuresti.ro), Vernisaje: Art Events Romania (www.vernisaje.com), WebCultura (www.webcultura.ro), TATAIA (www.tataia.net), Radio Lyt (www.radiolyt.ro), SapteSeri (www.sapteseri.ro)

loading...