slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

La umbra nucului bătrân 2013

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni în colaborare cu Despărțământul ASTRA Covasna-Harghita, Radio România Târgu Mureș și revista „Vatra veche”, Târgu Mureș organizează evenimentul cultural-literar tradițional „La umbra nucului bătrân”, în data de 29 iunie 2013, la Casa memorială „Romulus Cioflec” din Araci, județul Covasna.      

Programul se încadrează în amplul eveniment „Zilele Andrei Șaguna”, ediția a XXI-a ce se desfășoară în perioada 24-30 iunie 2013.

Activitățile vor începe la ora 13.00 cu vizitarea Casei memoriale „Romulus Cioflec” și cu un ghidaj specializat oferit participanților de prof. dr. Luminița Cornea, care va coordona manifestarea, prin prezentarea invitaților prezenți la eveniment, urmată de prezentarea „Vitrinei cărții interbelice”, ce cuprinde volume din Editura „Remus Cioflec” de curând achiziționate de MNCR.

Începând cu ora 14.00, vor avea loc lansări și prezentări de cărți aparținând unor autori din zona Carpaților Răsăriteni, urmate de „Dialog despre presa culturală”, cu prezentarea revistei „Vatra veche” din Târgu-Mureș,  de către scriitorul Nicolae Băciuț, redactor-șef,  și prezentarea revistei „Claviaturi”, serie nouă, revistă trimestrială de poezie (Brașov), de către poetul George Echim .

Acest  eveniment se va bucura de participarea extraordinară a scriitorilor Valentin Marica, senior editor la Radio România Târgu Mureș și Nicolae Băciuț din Târgu-Mureș, alături de invitații speciali, membri ai Uniunii Scriitorilor, Filiala Brașov: Ion Popescu-Topolog,  Anthonia Amatti, Ionel Simota. Din partea Ligii Scriitorilor, Filiala Brașov, vor participa poeții George Echim și Viorica Popescu.  Pentru prima dată vor participa la evenimentul cultural de la Araci mai tinerii poeți Mihaela Aionesei din Târgu-Secuiesc și  Vasile Antonie Tămaș-Delavâlcele, cunoscut cititorilor din județul nostru prin aparițiile din presa locală și prin volumele editate până în prezent. Menționăm în mod deosebit pe tânărul cercetător, profesor în Târgu-Secuiesc,  Alexandru Surdu, care își va lansa cu această ocazie cartea ce rezuma teza sa de doctorat, referitoare la publicistica mitropolitului Nicolae Colan, fiu de seamă al localității Araci. Nu în ultimul rând menționăm participarea distinsului preot din Vâlcele, scriitorul Ioan Tămas Delavâlcele, care ne va prezenta volumul de eseuri editat de curând.

Vor participa profesori din Sf. Gheorghe, care și cu alte ocazii onorează manifestările culturale de la Casa memorială „Romulus Cioflec” , între care se cuvine să amintim pe profesoarele Maria Stoica (ce de data aceasta își va lansa volumul  „Cronici în vitralii”) și Ligia Ghinea, ambele cercetătoare ale vieții și activității scriitorului Romulus Cioflec

Important de menționat este faptul că acest eveniment de marcă  va fi înregistrat și transmis la Radio România Târgu Mureș în emisiunea culturală „Vitralii”.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați Biroul Relații Publice al MNCR (Cristina Ioana Felea, e-mail: feleacristina@gmail.com)

loading...