Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (M.N.C.R), Sfântu Gheorghe, județul Covasna, sâmbătă, 13 mai 2023
Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (M.N.C.R),
Sfântu Gheorghe, județul Covasna, sâmbătă, 13 mai 2023
Program de vizitare la Noaptea Muzeelor la MNCR: 17.00-22.00
(ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).
Acces: gratuit
Adresă: Str. Gábor Áron, nr.16, Sfântu-Gheorghe, județul Covasna
Telefon: 0267314139/ E-mail: secretariat@mncr.ro/Site: www.mncr.ro
Scurtă descriere a evenimentului :
Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită să vizitaţi, în data de 13 mai 2023, expoziţiile, care îmbină armonios caracteristicile noilor tehnologii cu informaţia ştiinţifică rezultată în urma cercetărilor din diverse domenii. În anul 2023 găzduim pentru a 15-a oară în oraşul Sfântu Gheorghe „Noaptea Muzeelor”, prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expoziţiile şi activităţile organizate.
Vă așteptăm cu activități pentru toate vârstele!
Program
1.Vizitarea expozițiilor permanente
Activitatea se va desfășura în intervalul orar 17.00 – 22.00.
Expoziţia „Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”
Scurtă descriere: Lumea preistorică văzută pentru prima oară în 3D! Expoziţia prezintă vestigii arheologice, reconstituiri ale unor locuinţe, complexe rituale, vetre de foc, cuptoare de ars ceramica şi un profil stratigrafic al sitului arheologic, cu explicaţii privind specificul culturilor din care provin acestea. Situl arheologic se află în apropierea satului Şoimeni, comuna Păuleni-Ciuc, judeţul Harghita, în locul numit de localnici Dâmbul Cetăţii.
Expoziţia tactilă “Atinge istoria - Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”
Scurtă descriere: Expoziţia a fost gândită ca un tur muzeal special adresat persoanelor nevăzătoare, propunând folosirea simţului tactil drept mijloc de comunicare şi cunoaştere, dar s-a dovedit că aceasta şi-a depăşit scopul iniţial, devenind un real instrument social, de sensibilizare şi de atragere a atenţiei publicului larg asupra nevoilor persoanelor cu deficienţe de vedere. Expoziţia cuprinde machete tridimensionale şi replici ale unor exponate ale muzeului care pot fi atinse, iar informaţiile sunt transmise atât audio, cât şi prin limbaj Braille.
2. Activități interactive - ateliere și jocuri distractive
· Ateliere creative pentru copii şi adulţi
Activitatea se va desfășura în sala de pedagogie muzeală în intervalul orar 17 – 20,00.
Atelier de scriere cu pana și cu tocul cu peniță
Scurtă descriere: după modelul unei scrisori și a unei telegrame originale de pe front, participanții vor scrie propria scrisoare și telegramă utilizând pana sau/și tocul cu peniță.
Atelier de decorat linguri de lemn și farfurii
Scurtă descriere: pornind de la modelele tradiționale le propunem participanților să își decoreze propriile linguri de lemn și farfurii.
Jocuri interactive
Scurtă descriere: puzzle, planșe de colorat, labirint, cuvinte încrucișate etc.
Parteneri ai evenimentului: Rețeaua Națională a Muzeelor din România și Asociaţia Cultural-Ştiinţifică ”Carpaţii Răsăriteni”.
Pentru detalii despre programul nostru vă rugăm vizitaţi pagina de internet www.mncr.ro sau pagina de Facebook www.facebook.com/mncro.
Dacă nu sunteţi în apropierea noastră vă recomandăm să vizitaţi alte muzee din ţară care sărbătoresc Noaptea Muzeelor la acest sfârşit de săptămână şi care vă aşteaptă cu o ofertă culturală variată. Pentru a afla ce vă oferă puteţi accesa link-ul de mai jos: www.noapteamuzeelor.org.
Vă așteptăm cu drag!
Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni
Sf. Gheorghe, str. Gábor Áron, Nr.16, județul Covasna
Tel: 0267314139
Site: www.mncr.ro/ www.muzeu.mncr.ro
Pagină facebook: www.facebook.com/mncro
E-mail: secretariat@mncr.ro