slide2 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Concursul 'Cel mai frumos păpușar'

Mulțumim Asociației GRIT și doamnei prof.drd.Florentina Teacă pentru acordarea diplomei de participare la concursul "Cel mai frumos păpușar"! Felicitări pentru valorificarea, promovarea și conservarea tradițiilor și obiectelor tradiționale din zona etnografică Covasna!

Ateliere creative de toamnă

În data de 20 octombrie a avut loc un nou atelier creativ la Școală gimnazială din Araci, organizate în colaborare cu punctul muzeal Casa memorială ”Romulus Cioflec”.Tema activităților a fost "Povestea dovleacului fermecat”, iar elevii clasei a III-a au fost coordonați de Ilinca Rodica, învățătoare și Ileana Sas, custode sală.

Toamnă frumoasă la Casa memorială ''Romulus Cioflec'' din Araci, județul Covasna

Avem parte de o toamnă frumoasă la Casa memorială ''Romulus Cioflec'' din Araci, județul Covasna. Vă așteptăm să vizitați punctul nostru muzeal pentru a descoperi lucruri interesante despre viața și activitatea scriitorului covăsnean! #muzeu #casamemoriala #expozitie #covasna #araci

Conservarea preventivă și invazivă a patrimoniului etnografic a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni

Conservarea preventivă și invazivă a patrimoniului etnografic. Periodic are loc curățirea mecanică și aplicarea periodică a tratamentelor care protejează piesele etnografice aflate în patrimoniul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni.

Noi impresii din cartea de onoare a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni

În cartea de onoare a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni descoperim mereu gânduri minunate lăsate de vizitatorii noștri.Mulțumim frumos!

Fotografierea obiectelor din patrimoniul MNCR

Ce se mai întâmplă la noi în muzeu?O echipă formată din muzeograf/cercetător, conservator și fotograf lucrează la fotografierea obiectelor din patrimoniul MNCR.

Ziua Internațională a Muzeelor, 18 mai 2020

Astăzi de Ziua Internațională a Muzeelor răsfoim albumul cu imagini de la evenimentul Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni.

Măsuri de protecție

Stimaţi vizitatori, Pentru siguranța dumneavoastră, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni suspendă orice activitate cu publicul, până pe data de 22.03.2020. Pentru activitatea de după această dată, revenim cu detalii, în funcție de evoluția situației. Vă mulțumim pentru înțelegere și să ne revedem cu bine!

Vizitatori de la Școala cu clasele I-VIII din Dobârlău, jud.Covasna

Elevii clasei a V-a de la Școala cu clasele I-VIII din Dobârlău, jud.Covasna, au vizitat în data de 3 martie expoziția de arheologie "Așezarea preistorică Păuleni-Ciuc, Dâmbul Cetății". Le mulțumim pentru vizită!

ȘEZĂTOAREA CĂLĂTOARE la Sfântu Gheorghe! Sâmbătă, 29 februarie 2020, la sediul AFACOV.

În cadrul acestui eveniment Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a organizat două ateliere creative, unul de confecționat mărțișoare folosind tehnica de quiling și un altul de scriere cu pana pentru a realiza felicitări dedicate zilei de 8 martie!Mulțumim organizatorilor pentru invitație și felicitări pentru păstrarea tradițiilor!

Oferta culturală a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni la Târgul de Turism al României, 20-23 februarie, București

Oferta culturală a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni a fost prezentată publicului la Târgul de Turism al României, ce a avut loc în perioada 20-23 februarie, la București, în cadrul standului Visit Covasna. Mulțumim frumos! Foto: https://www.facebook.com/visit.covasna/
loading...