slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

Rezultate Cupa Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni la Tenis de masă, Ediţia I - 17 mai 2019

Cupa Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni la Tenis de masă

Ediţia I  - 17 mai 2019

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR, Sf. Gheorghe), în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna şi Asociaţia Cultural-Ştiinţifică ”Carpaţii Răsăriteni”, au organizat în data de 17 mai 2019 competiţiaCupa Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni la tenis de masă”, Ediţia I, adresată echipelor de jucători de tenis de masă, categoria amantori.

Acest eveniment s-a desfășurat în Sala de Tenis „Top Spin” din oraşul Sfântu Gheorghe și a promovat tenisul de masă în rândul tinerilor şi adulţilor din cadrul instituţiilor şi asociaţiilor din zonă, ca activitate sportivă de petrecere a timpului liber cu beneficii asupra sănătăţii, indiferent de vârstă.

Proiectul sportiv Cupa Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni la Tenis de masă”, Ediţia I, a făcut parte din cadrul evenimentului cultural naţional Noaptea Muzeelor - 18 mai, marcat şi în acest an la nivel judeţean de către Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni.

Pentru derularea în bune condiții a evenimentului sportiv, în regulamentul competiţiei au fost prevăzute meciuri pe sistemul 3 din 5 seturi pentru faza grupelor și 4 din 7 seturi pentru  finala mare. S-au jucat câte 2 partide de simplu, apoi meciul de dublu și, în cazul unui scor de 2-1 la general, s-au jucat celelalte 2 partide de simplu în scopul desemnării echipei câștigătore. Ocupantele primelor două locuri din cele două grupe (A și B) s-au calificat în faza finală a competiției. Nu s-au mai jucat meciuri de departajare pentru ocuparea locurilor 5-8.

La acest concurs s-au înscris 8 echipe: Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR - Dan Buzea, Marius Soare), Batalionul 22 Vânători de Munte ”CIREȘOAIA”  Sfântu Gheorghe (U.V.M - Adrian Sandu, Attila Darvas, Marius Prundar), Agenția Națională pentru Protecția Mediului Covasna (ANPM - János Farkas, Ovidiu Condrea), Inspectoratul pentru Situații de Urgență Covasna (ISU 1 - Alexandru Zară, Szakács Sandor și ISU 2 – Raduly Marius, Sebastian Gabor), Inspectoratul Județean de Poliție Covasna (IPJ 1 - Dan Toma, Isar Ștefănel și IPJ 2 - Elekes Jozsef, Ionuț Ardeleanu), Asociația Sportivă ”Ciucașul” Întorsura Buzăului (A.S Ciucaș - Adrian Bratu, Florin Perșa şi Costel Iagăr). Echipele au fost repartizate pe două grupe:

 

Grupa A                                                      Grupa B

ISU 1                                                           IPJ 1

MNCR                                                          ANPM

IPJ 2                                                            UVM

AS CIUCAȘ                                                  ISU 2

Primele două echipe câștigătoare ale celor patru grupe (A - B) s-au calificat în faza superioară a competiției. Conform Regulamentului, s-au jucat semifinale pe sistemul A1-B2 și B1-A2, astfel încât finala mică s-a jucat între echipele care au pierdut partida din semifinală, în timp ce finala mare s-a jucat direct de către câștigătoarele semifinalelor.

Finala mică

Pentru locurile 3-4 s-a disputat meciul dintre ISU 1 şi ISU 2. Partida a fost una foarte echilibrată pe toată durata jocului. Echipa care s-a impus cu scorul de 3-2 și care a ocupat Locul III în competiţie a fost ISU 1 formată din Alexandru Zară și Szakács Sandor.

 

Finala mare

În prima finala a Cupei Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni la tenis de masă, Ediţia I, s-au calificat A.S. Ciucașul Întorsura Buzăului- formată din Adrian Bratu, Florin Perșa şi Costel Iagăr, şi echipa I.P.J. Covasna (1), compusă din Dan Toma și Isar Ștefănel. Toți jucătorii acestor echipe de amatori de tenis au experiență în ceea ce privește participarea la concursuri și competiții de tenis de masă adresate amatorilor.

 

După primele două partide de simplu disputate între Adrian Bratu – Isar Ștefănel și Dan Toma – Florin Perșa, scorul la general a fost de egalitate 1-1.

În partida de dublu, echipa ISU 1 a preluat inițiativa și a câștigat cu scorul general de 4-1 (toate meciurile din finala mare s-au jucat seturi pe sistemul 4 din 7).  Pe fondul unui nivel mai scăzut al jocului efectuat de echipa A.S Ciucaș, cea care a reuşit să gestioneze mai bine partida a fost IPJ 1, care a câștigat cu scorul general de 4-1. După partida de dublu, situația la general a fost de 2-1 pentru echipa IPJ 1.

Ultimele partide din finală s-au disputat în paralel, între F. Perșa - Ș. Isar și A. Bratu - D. Toma. Ambele se anunțau extrem de echilibrate. După un meci strâns, cu schimburi spectaculoase de mingi, prima partidă a fost câștigată de F. Perșa care s-a impus în fața lui Ș. Isar și a egalat situația la general, ajungându-se la scorul de 2-2.

Partida dintre A. Bratu și D. Toma a fost una în care s-a pus foarte mare accent pe tactică și strategie. Pe fondul unui joc mai puțin inspirat făcut de A. Bratu, cel care a reușit să se impună în această partidă și care a adus, practic, victoria echipei ISU 1, a fost D. Toma. Astfel, acesta a câștigat partida și a adus echipa la general la scorul de 3-2 pentru această echipă.

Echipa câştigătore a primei ediții a Cupei Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni la tenis de masă, Ediţia I, categoria masculin a fost:

Locul I: IPJ 1 - Dan Toma, Isar Ștefănel

Locul II: A.S Ciucaș - Adrian Bratu, Florin Perșa şi Costel Iagăr

Locul III: ISU 1 - Alexandru Zară, Szakács Sandor

Locul IV: ISU 2 - Raduly Marius, Sebastian Gabor.

La festivitatea de premiere câştigătorii au primit din partea organizatorilor diplome, medalii şi cupe, precum şi materiale informative specifice evenimentului organizat de MNCR și parteneri.

De asemenea, toți participanții au primit din partea organizatorilor diplome de participare și un suvenir, o cană personalizată din partea Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni.

Mulțumim pe acestă cale tuturor participanților la această primă ediție a Cupei MNCR la Tenis de Masă, instituțiilor care au făcut posibilă participarea la acest eveniment, precum și domnului Doru Simon, care ne-a asigurat suportul logistic în sala special destinată tenisului de masă ”TopSpin”, din Sfântu Gheorghe.

Pentru anul 2020 MNCR își propune ca acest eveniment să continue, să fie organizat tot în preajma Zilei Internaționale a Muzeelor (18 mai), cu mai multe echipe invitate, atât pentru categoria masculin, cât și pentru categoria feminin.

 

Mulțumim pentru spectacolul sportiv oferit și pentru spiritul de fair-play de care jucătorii au dat dovadă pe toată durata competiției!

 

Comitetul de organizare:

Dan Buzea  - MNCR (organizator principal)

Alexandra Cîrlănescu – CPECA Covasna

Ștefănel Isar – IPJ Covasna

Szakács Sándor – ISU Covasna

loading...