slide1 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider

Evenimente dedicate Zilei Naționale a României organizate de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, marți, 26 noiembrie, la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din localitatea Covasna

Din seria evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României organizate de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, marți, 26 noiembrie, echipa muzeului în parteneriat cu Școala Gimnazială “Avram Iancu” din localitatea Covasna au organizat mai multe activități.

Florin Herțeg, muzeograf M.N.C.R, le-a prezentat elevilor informații despre istoria zilei de 1 decembrie 1918, după care a avut loc un atelier de scriere cu pana și cu tocul cu peniță.Participanții au caligrafiat cu pana Credenționalul, documentul prin care mai mulți reprezentanți din zona Trei Scaune au participat la Marea Unire de la Alba Iulia.
Tot cu această ocazie mai mulți elevi au fost premiați pentru participarea la concursul școlar de istorie cu titlul “Cine a făcut Unirea?”.

La final s-a vizitat expoziția foto-documentară “Contribuția Învățământului Confesional din Trei Scaune la Marea Unire”, intinerată de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni la sediul Asociației Cultural Creștine “Justinian Teculescu” din localitatea Covasna. Expoziția, realizată în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, Centrul Ecleziastic de Documentare ,,Mitropolit Nicolae Colan” și Muzeul Bisericii ,,Sf. Nicolae” – „Prima Școala Românească” din Brașov, conține documente și fotografii, precum şi componente informaţionale referitoare la situația învățământului confesional românesc din Trei Scaune în preajma Marii Uniri și privind contribuția la pregătirea, înfăptuirea și consolidarea Marii Uniri a unor slujitori ai școlilor confesionane din Trei Scaune și a unor lideli locali, din generația Marii Uniri, care au fost elevi ai acestor școli.

Activitățile au fost coordonate de Mirela Mureșan și Florin Herteg, din partea MNCR și de către Adriana Bota, profesor de istorie la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din localitatea Covasna.

Mulțumim gazdelor pentru invitație și felicitări copiilor pentru implicare!

loading...