slide3 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Activități dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Pricipatelor Române, la Școala Gimnazială 'Romulus Cioflec' din Araci, miercuri, 23 ianuarie 2019

Activităţi dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Școala Gimnazială "Romulus Cioflec" din Araci, județul Covasna.
Echipa Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni a organizat în data de 23 ianuarie 2019 o serie de activități dedicate "Micii Uniri de la 24 ianuarie 1859".
Astfel elevi elevi din ciclul primar de la Școala Gimnazială "Romulus Cioflec" din Araci, județul Covasna, au aflat de la muzeograful Florin Herțeg informații istorice legate de acest mare eveniment istoric, apoi au vizionat filmul "Moș Ion Roată și Unirea".
Au urmat două ateliere creative, unul de confecționat păpuși pe linguri de lemn și unul de scriere cu pana, unde participanții au transcris poezia "Hora Unirii" de Vasile Alecsandri. Pe 23 ianuarie se sărbătorește „Ziua Internațională a Scrisului de Mână” care, într-un fel, ne poate aduce aminte că e păcat să renunțăm la o asemenea abilitate dăruită doar omului.
Felicitări copiilor pentru implicare și interesul manifestat față de activitățile propuse!
Mulțumim doamnei înv. Violeta Buftea pentru invitație și primirea călduroasă.
Echipa M.N.C.R a fost formată din: Cristina Felea-Baubec, Mirela Mureșan, Laura Dănilă, Ileana Sas și Florin Herțeg.

loading...