slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

Cupa Buzaielor la oină Ediţia I, 2014

Cupa Buzaielor la oină

Ediţia I

2014

Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sf. Gheorghe, Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, Şcoala Gimnazială Barcani şi Primăria Comunei Barcani, a organizat sâmbătă 20.09.2014, începând cu ora 11:00 „Cupa Buzaielor la Oină”, ediţia I. Competiţia s-a desfăşurat pe terenul de fotbal din comuna Barcani, cu ocazia „Sărbătorii Bărcănenilor”, Ediţia a VI-a şi s-a bucurat de sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Covasna.

Organizată pentru prima oară în comuna Barcani, la acestă competiţie de oină adresată amatorilor, au participat un numar de 3 echipe: Voinţa Barcani, A.S. Ciucaş Întorsura Buzăului şi Sc. Gimnazială ”M. Sadoveanu”.

Jocul de oină se desfăşoară pe durata a două reprize nelimitate ca timp. În prima repriză, o echipă stă ”la bătaie”, şi cealaltă ”la prindere”, în repriza a doua echipele îşi schimbă poziţiile. Câştigătoarea competiţiei este desemnată în funcţie de numărul de puncte acumulate în timpul jocului. Se acordă 2 puncte pentru fiecare jucător lovit cu mingea de către echipa aflată în teren „la prindere” şi respectiv 2 puncte dacă mingea bătută a depăşit în traiectorie întreaga lungime a terenului.

În finala Cupei Buzaielor la Oină, ediţia I, s-au întâlnit echipele Voinţa Barcani şi A.S. Ciucaş Înt. Buzăului. Echipa Voinţa Barcani, a fost coordonată de Marius Murea şi a avut în componenţă practicanţi de oină tradiţională. Echipa A.S. Ciucaş Înt. Buzăului, a fost coordonată de Bogdan Stroie şi a fost alcătuită din jucători de oină începători.

În cele două partide jucate din cadrul finalei, echipa Voinţa Barcani a reuşit să puncteze mai mult şi să câştige competiţia cu scorul de  8-4 şi respectiv 12-8.

Organizatorii au oferit câştigătorilor, în cadrul festivităţii de premiere a competiţiei „Cupa Buzaielor la Oină”, ediţia I, diplome, medalii şi cupe personalizate.

În anul 2015, la această competiţie de oină vor fi invitate să participe şi echipe profesioniste de oină, afiliate la Federaţia Română de Oină.

 

 

Constantin Iagăr

 

Preşedinte A.S. „Ciucaş” Întorsura Buzăului

 

loading...