slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider

Lecție deschisă în cadrul Programului Naţional „Limes” la Școala Gimnazială Nr. 3 din Râșnov, jud. Brașov

Lecție deschisă în cadrul Programului Naţional „Limes” la

Școala Gimnazială Nr. 3 din Râșnov, jud. Brașov

În cadrul Programului Național ”LIMES” la care Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, jud. Covasna (MNCR) este Partener, în data de 05 noiembrie 2018, a fost organizată o lecție interactivă de arheologie adresată elevilor din clasa a VI-a de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Râșnov, jud. Brașov.

Cu această ocazie, arheologul dr. habil. Alexandru Popa, le--a prezentat elevilor informaţii despre istoria provinciei romane Dacia, despre principalele aspecte ale cercetărilor în cadrul Programului Naţional „Limes precum și despre metodele aplicate şi a rezultatelor așteptate.

Accentul a fost pus pe descrierea tehnologiilor moderne ale arheologiei aplicate în documentarea de teren a Limesului roman din zona de sud-est a Transilvaniei.

La această lecție au participat 22 elevi din clasa a VI-a, coordonați de diriginte Mirela Lupu și profesorul de specialitate Camil Ionescu, cărora le mulțumim pe această cale.

Mulțumim doamnei director Chețe Oana pentru tot sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment de promovare a patrimoniului cultural național.

Dr. habil. Alexandru Popa

 

loading...