slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider

Comunicat presa campanie martisoare dupa eveniment

MINISTERUL CULTURII, CULTELOR ȘI PATRIMONIULUI NAȚIONAL

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni

Sf. Gheorghe, județul Covasna, str. Gábor Áron, nr. 16, tel./fax: 0267/314139

E-mail: secretariat@mncr.ro


Nr. 298 / 01.03.2010


Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Asociația Cultural-Științifică “Carpații Răsăriteni“, Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna și Palatul Copiilor Sf. Gheorghe au organizat ce-a de-a patra ediție a programului “Bucură-te de primăvara ta!“.

În data de 1 Martie, la sediul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, din str. Gábor Áron nr. 16, au avut loc “Expoziția de mărțișoare“ create de copiii și elevii înscriși la Cercul Tradiție și modernitate, și un atelier de creație, în cadrul căruia fiecare vizitator și-a confecționat, gratuit, propriul mărțișor. Toate materialele au fost puse la dispoziție de către organizatori.

La atelier au participat peste 100 de elevi, care și-au confecționat mărțișoare cu materialele pregătite de organizatori. Fiecare elev a plecat cu 3 ““ 4 mărțișoare unicat, originale, aflând totodată detalii despre tradiția mărțișorului și semnificațiile acestuia și a simbolurilor pe care le încorporează. Fiecare elev a lăsat organizatorilor cel puțin un mărțișor, strângându-se astfel în jur de 150 de mărțișoare, pe care angajații MNCR le vor dărui cu drag doamnelor și domnișoarelor care vor vizita muzeul în luna martie a acestui an.

În jurul orei 14:00 voluntarii antidrog și elevii Cercului Tradiție și modernitate au împărțit mărțișoare unicat gratuite, confecționate de ei, trecătorilor din centrul orașului Sfântu Gheorghe, în cadrul Campaniei “Un mărțișor pentru fiecare“, în semn de întâmpinare a primăverii și de promovare a unei vieți sănătoase fără droguri.

Anul acesta am împărțit peste 1.500 de mărțișoare, aducând un zâmbet de fericire pe fețele celor ce le-au primit, dar și un zâmbet de mulțumire pe fețele micilor creatori care le-au dăruit din suflet.


Muzeograf Andrea Deák,

Coordonator proiect

loading...