slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Comunicat de presa expozitie Portrete

MINISTERUL CULTURII, CULTELOR ȘI PATRIMONIULUI NAȚIONAL

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni

Sf. Gheorghe, județul Covasna, str. Gábor Áron, nr. 16, tel./fax: 0267/314139

E-mail: secretariat@mncr.ro

Nr. 1951 /02.11.2009


Stimați colaboratori,


Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni anunță deschiderea unei noi expoziții

În luna noiembrie a anului 2009 la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni poate fi vizitată o nouă expoziție tematică: “Portrete“.

Organizată în colaborare cu Muzeul Județean Buzău expoziția reunește peste 35 de tablouri cu tematica comună PORTRETUL. Portretul ca operă de artă a apărut în pictura românească la început de secol XIX, când influența occidentală și-a făcut simțită din ce în ce mai pregnant prezența în spațiul românesc.

Realizate de artiști reprezentanți ai picturii românești din secolul XX, tablourile sunt diferite ca stil, cromatică, suport și tehnică artistică. Dintre aceștia îi amintim pe G.D. Mirea, Gore Mircescu, Brăduț Covaliu, Sanda Dunca, Petre Bulgăraș, Ion Neagoe (Tuluz). Portretele sunt grupate pe 2 săli, primele fiind reprezentări ale țăranilor români din diferite zone etnografice ale țării, în timp ce tablourile expuse în a doua sală prezintă printre altele portrete ale părinților, rudelor artiștilor dar și autoportrete ale pictorilor.

În completarea expoziției MNCR organizează și un atelier de creație, pentru grupuri organizate, în cadrul căruia, sub îndrumarea specialiștilor din muzeu și cu ajutorul unor materiale auxiliare, copiii și elevii pot picta ei înșiși portrete. Atelierele se organizează GRATUIT și participanții pot lua cu ei portretele pictate. Cele mai reușite portrete vor fi expuse, cu acordul elevilor care le-au realizat, pe întreaga durată de desfășurare a expoziției, iar cei mai talentați vor fi premiați. De asemenea oferim posibilitatea profesorilor de desen de a-și susține orele în sălile muzeului.

Atât atelierele cât și orele de specialitate susținute de profesori în sălile de expoziție se organizează pe bază de PROGRAMARE, deoarece spațiile noastre sunt reduse și dorim să evităm suprapunerea mai multor grupuri de elevi. Menționăm că programarea este necesară pentru desfășurarea în condiții optime a vizitării expoziției și a atelierelor, perioada de vizitare fiind foarte scurtă.

Deschiderea expoziției va avea loc marți, 03 noiembrie 2009, la orele 17:30, fiind însoțită de un scurt program artistic susținut de elevii Colegiului Național “Mihai Viteazul“, coordonați de d-na profesoară Liliana Grosar.

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni până la sfârșitul lunii noiembrie 2009. În cazul în care cererea din partea școlilor, a profesorilor de desen dar și a altor cadre didactice va fi mare, expoziția și atelierele se pot prelungi până în luna decembrie inclusiv.

Program de vizitare: Marți ““ Sâmbătă: 9:00 ““ 17:00

Duminică: 10:00 ““ 15:00

Luni: închis

Prețul biletului de intrare: 1 leu ““ copii, elevi, studenți, pensionari; 2 lei ““ adulți

Pentru grupuri organizate programările se fac la numărul de telefon 0267 ““ 314139.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați Biroul Relații Publice și Marketing al MNCR (muzeograf Deák Andrea, e-mail: deakandrea.mncr@gmail.com) sau vizitați site-ul muzeului: www.muzeul-carpatii-rasariteni.ro.

Parteneri media: Observatorul de Covasna, Cuvântul Nou.


Cu deosebit respect,


Andrea Deák,

Muzeograf PR


loading...