slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Comunicat de presa expo Imn


MINISTERUL CULTURII, CULTELOR ȘI PATRIMONIULUI NAȚIONAL

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Secția Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea-Ciuc

str. Petőfi Sándor, nr. 23, jud. Harghita, tel. 0266 317726, email: moms_hr@yahoo.com


Nr._______________ Data._____________________________ .


Comunicat de presăÎncepând cu luna martie 2009, Muzeul Oltului și Mureșului Superior a deschis o nouă expoziție tematică, “Istoria Imnului Național“. Expoziția a fost realizată de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni în colaborare cu Muzeul “Casa Mureșenilor“ din Brașov.

Expoziția cuprinde texte, partituri, copii ale unor documente legate de istoricul Imnului Național al României și al altor 40 de imnuri.

În cadrul vizitei poate fi vizionat filmul documentar “Povestea Imnului“, realizat de către Televiziunea Română având ca temă contextul istoric și controversele legate de autorul liniei melodice a imnului “Deșteaptă-te, române!“. De asemenea vizitatorii pot ascultata și viziona o serie de videoclipuri cu diverși artiști care interpretează o parte din imnurile cuprinse în expoziție.

Expoziția este deschisă publicului până în luna mai a anului 2009, de marți până sâmbătă, de la ora 9:00 la 17:00, duminică de la 9:00 la 15:00, prețul biletului de intrare fiind de 2 lei pentru adulți și 1 leu pentru elevi. Ghidajul pentru grupuri organizate se asigură gratuit, în funcție de programare, la nr. de telefon 0266/317726. Profesorii însoțitori nu plătesc biletul de intrare.

Pentru mai multe informații putem fi contactați telefonic 0266/317726 sau prin e-mail florinaghinet@yahoo.com, persoană de contact: muzeograf Florina Ghineț.


Cu deosebit respect,

Muzeograf,

Florina Ghineț

loading...