slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Cercetările arheologice de la Șoimeni (Csikcsomortán), Dâmbul Cetății, (Várdomb), comuna Păuleni-Ciuc, jud. Harghita 2013

Campania 2013

 

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Complexul Muzeal Județean Neamț din Piatra-Neamț, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București, a derulat în perioada iunie – iulie 2013, prima etapă a cercetărilor arheologice sistematice de la Șoimeni ”Dâmbul Cetății”, jud. Harghita. Cercetarea arheologică este finanțată de Ministerul Culturii.

Cercetările arheologice au fost coordonate de Valerii Kavruk și Dan Buzea, arheologi de la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni din Sfântu Gheorghe. La aceste cercetări au participat specialiști de la mai multe instituții din țară și străinătate: Roxana Munteanu, Daniel Garvăn, Adela Kovacs și Bjorn Briewig.

În campania din anul 2013 au fost documentate mai multe complexe de locuit ce datează din perioada epocii cuprului (eneoliticul) aparținând culturii Cucuteni-Ariușd (4150-3900 î. Hr.), precum și o locuință care datează din perioada epocii bronzului mijlociu (cultura Wietenberg, 1900-1500 î. Hr.).

loading...