slide1 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider

Vernisajul expoziției foto-documentare 'Sud-estul Transilvaniei în contextul Marii Uniri', vineri, 23 noiembrie 2018, Toplița

Vineri, 23 noiembrie 2018, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni a organizat vernisajul expoziției foto-documentare "Sud-estul Transilvaniei în contextul Marii Uniri". Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Municipiului Toplița.
Expoziția, realizată în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, Centrul Ecleziastic de Documentare ,,Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, Muzeul Bisericii ,,Sf. Nicolae” – „Prima Școala Românească” din Brașov, Primăria Toplița, Centrul Cultural Toplița și Casa de Cultură Toplița conține documente și fotografii, precum şi componente informaţionale referitoare la Primul Război Mondial și situația zonei de sud-est a Transilvaniei în contextual deflagrației, intrarea României în război și Campania din 1916 în Transilvania, etapele desăvârșirii unității naționale, activităţile premergătoare actului istoric de la 1 Decembrie 1918, delegați, din zona județelor Harghita și Covasna de azi, la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia etc.
Mulțumim tuturor participanților pentru interesul manifestat și felicitări colegelor noastre Ana Dobreanu și Florina Bănică pentru reușita acestui eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri!

loading...