slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider

Vernisajul expoziției foto-documentare ,,Personalități covăsnene și harghitene ale Marii Uniri” la Muzeul Oltului și Mureșului Superior, în Miercurea-Ciuc

 Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită, miercuri 17 octombrie, ora 13⁰⁰,  la vernisajul expoziției foto-documentare ,,Personalități covăsnene și harghitene ale Marii Uniri”, proiect din cadrul Programului Național Centenarul Marii Uniri, la Muzeul Oltului și Mureșului Superior, în Miercurea-Ciuc, str. Petőfi Sándor, nr.23.

Expoziția, realizată în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, Centrul Ecleziastic de Documentare ,,Mitropolit Nicolae Colan”, Mănăstirea ,,Sf. Prooroc Ilie” din Toplița și Muzeul Bisericii ,,Sf. Nicolae” – „Prima Școala Românească” din Brașov, conține documente și fotografii, precum şi componente informaţionale privind contribuția la pregătirea, înfăptuirea și consolidarea Marii Uniri, a unor intelectuali români originari din zona Covasna- Harghita, care au ocupat înalte demnități ecleziastice sau laice și care prin faptele lor se înscriu în galeria elitelor generației care a realizat întregirea României și a contribuit la consolidarea noului stat. Expoziția, prin urmare,  pune accentul pe factorul uman dorind să conecteze generațiile actuale cu viețile și faptele unor personalități ale generației Marii Uniri, o generație care a scris istorie, o istorie ce a schimbat locul și rolul României într-o Europă ieșită atât de schimbată dintr-o confruntare fără precedent, pășind într-o altă coordonată temporară, o nouă epocă, cea contemporană. 

Pentru mai multe informaţii puteţi apela la numerele de telefon  0266/317726 sau vizitaţi site-ul muzeului: www.mncr.ro.

 Vă aşteptăm !

loading...