slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

Șezători în localitatea Ciumercic și Sita Buzăului, județul Covasna

Prima ediție a șezătorii - "Dialog între generaţii!" din localitatea Ciumernic, județul Covasna, a avut loc vineri, 16 februarie 2018.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Sita Buzăului și de Parohia Ortodoxă Ciumernic, sub coordonarea directă a preotului Claudiu Lihor și a d-nei Alemanuța Lihor. Din partea primăriei a fost prezent domnul primar Marius Stoica.
Într-o atmosferă de sărbătoare cei prezenți au asistat la un program artistic susținut de elevii din cadrul parohiei.
În cadrul acestei manifestări Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a organizat un atelier de scriere cu tocul cu peniță, coordonat de către muzeograful Forin Herțeg.
Cei prezenți au mai putut meșteri în cadrul atelierului de confecționat păpuși de lemn și a celui de origami.
Jocul și buna dispoziție nu au lipsit, astfel încât șezătoarea a fost un succes, iar astfel tradiția este dusă mai departe din generație în generație.

Sâmbătă, 17 februarie 2018, a avut loc o nouă ediție a evenimentului ‘’Șezătoare la români -HAI LA NOI, ÎN ȘEZĂTOARE” în localitatea Sita Buzăului, județul Covasna . Manifestarea s-a desfășurat sub semnul Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, la căminul cultural din localitate.
În cadrul acestei frumoase șezători Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a organizat un atelier de scriere cu tocul cu penița, coordonat de muzeograful Florin Herțeg. În cadrul acestuia participanții au caligrafiat cu tocul cu penița mai multe documente legate ‘’Marea Unire de la 1 decembrie 1918’’ și zona Sita Buzăului: ‘’Credenționalul-12 noiembrie 1918’’,’’ Hotărârea Noastră-14/27 noiembrie 1918’’ și un ‘’Protocol-15 noiembrie 1918’’. Echipa muzeului a pregătit pentru acest eveniment mai multe planșe, unde au fost prezentate câteva documente legate de contribuția sitenilor la ‘’Marea Unire’’. Astfel participanții de la șezătoare au putut afla informații despre documente importante ce au stat la baza ‘’Marii Uniri’’ și la realizarea cărora au luat parte pesonalități ale zonei Buzaielor.
De asemenea câteva planșe au propus celor prezenți să recunoască școala, elevii și învățătorii din cadrul unor fotografii de arhivă.
La șezătoare au participat invitați din Siriu, județul Buzău, Întorsura Buzăului și Barcani.
Jocul, muzica și buna dispoziție au fost prezente pe tot parcursul serii, iar participanții au petrecut moment minunate.

loading...