slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Campionatul Judeţean de Baschet Amator Covasna- O nouă înfrângere pentru echipa MNCR în fața campioanei DaBomb

Campionatul Judeţean de Baschet Amator Covasna

O nouă înfrângere pentru echipa MNCR în fața campioanei DaBomb

Campionatul Judeţean de Baschet Amator Covasna, a programat vineri 07.12.2018, în Sala de Sport a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, partida de baschet din cadrul Etapei a IV – a, dintre echipele MNCR (Locul IV în sezonul 2017-2018) şi Da Bomb (Campioana sezonului 2017-2018).

Partida a fost arbitrată în teren de Kovasch N. și Szonda A., masa oficială fiind asigurată de Szároz L. şi Pacso N. 

Componenţa echipelor:

 MNCR: Chiricescu Andrei, Neagoe, Soare, Buzea, Socaciu, Moldovan și Năstăsescu.

Da Bomb: Zsigmond, Pal, Gurau, Nemes, Palko, Szilagyi, Szavulyi, Bunta și Rusz.

MNCR Da Bomb

Partida din această etapă s-a dovedit a fi una exterem de disputată, în care echipa câștigătoare s-a aflat numai la fluierul final al partidei.

Echipa MNCR a intrat bine în joc și a preluat conducerea la finalului primului sfert cu scorul de 11-7. În al doilea sfert ambele echipe au practicat un joc foarte bun, reuşind să marcheze în situațiile de atac, 10 puncte MNCR și 9 puncte DaBomb, astfel încât la jumătatea partidei scorul era favorabil echipei MNCR cu 21-16.

Scenariul jocului s-a schimbat în sfertul al treilea, când echipa DaBomb a preluat inițiativa pe teren și acest lucru s-a concretizat pe tabela de marcaj cu 15 puncte marcate, în timp ce MNCR a marcat numai 7 puncte. Scorul pe tabela înaintea ultimelor 8 minute de joc era de 29-31 pentru echipa DaBomb.

În ultimul sfert echipa DaBomb a jucat tactic și eficient pentru păstrarea avantajului pe tabela de marcaj, în timp ce echipa MNCR a încercat să întoarcă rezultatul în favoarea sa. În aceste condiții, atacul echipei MNCR a funcționat bine și echipa a înscris în acest sfert 12 puncte.

Cu 30 de secunde înaintea finalului partidei, echipa MNCR mai avea 3 puncte de recuperat și posesia balonului în atac. Jucătorii MNCR au ales varianta unui atac direct la coș pentru obținerea a cel puțin 2 puncte, plus o eventuală lovitură de pedeapsă. Chiar dacă pe teren se aflau 2-3 jucători care puteau înscrie un coș de 3 puncte, această variantă nu s-a concretizat. Jucătorii echipei MNCR au driblat în atac, arbitrul partidei nu a fluierat falut deși situația din teren a fost de această natură și mingea a fost recuperată de jucătorii echipei DaBomb. Cu posesie în ultimele secunde joc, jucătorii echipei DaBomb au păstrat mingea până la fluierul final al partidei și au obținut victoria cu scorul de 44-41.

Chiar dacă echipa MNCR nu a reușit să se impună până acum în fața formației DaBomb, remarcăm faptul că ultimele partide au fost echilibrate (în sezonul 2017-2018 scorul a fost de 53-51 și 52-48 în favoarea echipei Da Bomb), cu un spectacol baschetbalistic apreciat de cei prezenți.     

Etapa viitoare, vineri 14 decembrie 2018, în Sala de Sport a Colegiului Naţional ”Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, programează de la ora 19.30 partida dintre echipele MNCRRosdás Csont.

Mai multe detalii despre acest campionat puteţi vedea pe www.mncr.ro.

Informații despre program, echipe și rezultate din cadrul campionatului pot fi văzute pe: https://www.facebook.com/makbaj/?ref=br_rs

http://www.isksepsi.ro/sepsikosar/makba.html

 

loading...