slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider

Itinerarea expoziției ,, Pe urmele dacilor din din estul Transilvaniei”, 5 august 2018

Itinerarea expoziției ,, Pe urmele dacilor din din estul Transilvaniei

În data de 05 august 2018, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, a participat la cea de-a treia ediție a evenimentului cultural „Ziua Cetății Zânelor”, organizat de Asociaţia Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” din Covasna și de parteneri la Poiana Zânelor din Voinești – orașul Covasna, cu itinerarea expoziției ”Pe urmele dacilor din estul Transilvaniei”, aducând în fața publicului imagini aeriene spectaculoase ale “cuiburilor de vulturi” construite în trecut de daci pe marginile înalte ale depresiunilor din estul Transilvaniei, modele digitale ale fortificațiilor, precum și reconstituiri grafice ale siturilor și peisajelor arheologice.

Expoziția are la bază o serie de postere ce prezintă informații sintetice, într-un format grafic atractiv, despre principalele cetăți și centre de putere dacice din estul Transilvaniei, dar și despre faimoasele tezaure de la Sâncrăieni și Surcea.

O parte din materialele expoziționale au fost realizate în cadrul proiectului cultural „ZBOR (Ziduri, Bastioane, Orașe, Ruine). Mai aproape de cetățile dacice din estul Transilvaniei” derulat de Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” din Covasna, Asociaţia Cultural-Științifică ”Carpații Răsăriteni” din Sf. Gheorghe, Muzeul Național de Istorie a României din București și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Bucureşti, în anul 2016.

loading...