slide4 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Expoziție itinerantă organizată de MNCR la Brașov, martie 2018

 

Expoziția itinerantă  „Graniţa de Est a Daciei romane organizată de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a fost găzduită de Colegiul  Tehnic Energetic „Remus Răduleț” din Brașov

 

În cadrul parteneriatului dintre Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț”, jud. Brașov (CTERR) și Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR), în data de 26 martie 2017, a fost itinerată expoziția de arheologie „Graniţa de Est a Daciei Romane”, adresată elevilor din clasele V-VIII.

Cu această ocazie, Alexandru Popa a ţinut în faţa elevilor de gimnaziu o prezentare multimedia întitulată „Graniţa de Est a Daciei romane”. Școlarilor li s-au oferit atât informaţii despre istoria provinciei romane Dacia, cât şi despre principalele aspecte ale cercetărilor în cadrul Programului Naţional „Limes”, a metodelor aplicate şi a rezultatelor așteptate. Accentul a fost pus pe descrierea tehnologiilor moderne ale arheologiei aplicate în documentarea de teren a Limesului roman din zona de sud-est a Transilvaniei.

Expoziția itinerant este format dintr-un set de 13 placate de dimensiuni 80x120 cm, care au fost expuse în sala de clasă. La sfârşitul prelegerii, elevii au primit câte un joc creativ legat de portul soldatului roman și un chestionar, rezolvarea căruia avea menirea să faciliteze fixarea informației însușite în urma prezentării multimedia. Răspunsurile la întrebările din chestionar se regăsesc în conținutul placatelor amintite mai sus.

Elevii au primit cu bucurie acest demers non-formal de abordare a unei lecții de istorie, fiind implicați imediat în găsirea răspunsurilor corecte.

Activitatea derulată la Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț”, jud. Brașov, a fost coordonată din partea MNCR de Alexandru Popa . Din partea partenerului au fost prezenți 63 elevi de gimnaziu (clasele V-VIII) alături de profesorul de specialitate Camil Ionescu.

Mulțumim domnului director Bukșa Ioan Sorin pentru tot sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment.

 Dr. habil. Alexandru Popa

loading...