slide5 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider

Expoziția foto-documentară „Contribuția învățământului confesional românesc din Trei Scaune la Marea Unire”, vernisaj și simpozion, 23 octombrie 2018

 Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită la vernisajul expoziției foto-documentare „Contribuția învățământului confesional românesc din Trei Scaune la Marea Unire”, ce va avea loc, marți 23 octombrie, începând cu ora 14⁰⁰, la Centrul Ecleziastic de Documentare ,,Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, str. Gróf Mikó Imre, nr. 2

Expoziția, realizată în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, Centrul Ecleziastic de Documentare ,,Mitropolit Nicolae Colan” și Muzeul Bisericii ,,Sf. Nicolae” – „Prima Școala Românească” din Brașov, conține documente și fotografii, precum şi componente informaţionale referitoare la situația învățământului confesional românesc din Trei Scaune în preajma Marii Uniri și privind contribuția la pregătirea, înfăptuirea și consolidarea Marii Uniri a unor slujitori ai școlilor confesionane din Trei Scaune și a unor lideli locali, din generația Marii Uniri, care au  fost elevi  ai acestor școli.  

Vernisarea expoziției va fi urmată de Simpozionul cu tema „Contribuția învățământului confesional românesc din Transilvania la Marea Unire” .

 Pentru mai multe informaţii ne puteţi apela la numărul de telefon  0267/314139  sau vă invităm să vizitaţi site-ul muzeului: www.mncr.ro.

Vă așteptăm!

loading...