slide5 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider

Campionatul Judeţean de Baschet Amator Covasna Etapa a VIII-a, 02.02.2018

Campionatul Judeţean de Baschet Amator Covasna

Etapa a VIII-a

Etapa a VIII-a din cadrul Campionatului Judeţean de Baschet Amator a avut programată vineri, 02.02.2018, de la ora 21:15, în Sala de Sport a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, partida de baschet dintre echipele Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) şi Háromszék.

Componenţa echipelor:

 MNCR: Chiricescu Andrei, Neagoe, Buzea, Stanciu şi Moldovan.

Háromszék: Sánta, Dani, Deak, Lázár, Molnár, Czine, Demeter şi Biro.

Startul a fost excelent pentru echipa Háromszék, care a jucat foarte bine fazele de atac şi care, după primele 8 minute de joc, a preluat conducerea cu scorul de 15-8. În al doilea sfert, echipa MNCR a încercat să practice un joc bun în defensivă şi să valorifice la maxim fiecare atac, astfel încât să reducă din avantajul creat pe tabelă de către echipa Háromszék. La jumătatea meciului, scorul indicat pe tabela de marcaj era de 33-30 pentru echipa Háromszék.

Sfertul al treilea s-a derulat cu un joc echilibrat în care s-au văzut faze spectaculoase de baschet în ambele tabere, astfel încât scorul final al sfertului, înregistrat pe tabelă, ea fost de 45-43 în favoarea echipei Haromszek. Fără nici o schimbare de jucători pe banca de rezerve, echipa MNCR a încercat să-şi gestioneze bine efortul fizic şi greşelile personale. În acelaşi timp echipa s-a concentrat pe faza de atac în vederea răsturnării situaţiei de pe tabela de marcaj şi câştigării jocului.

Cu un minut înaintea fluierului final al arbitrilor, echipa Háromszék conducea echipa MNCR cu scorul de 56-53 şi avea şansa întâi la câştigarea meciului. Pe fondul unor ratări neforţate ale echipei Háromszék, la penultimul atac al echipei MNCR, aceasta a reuşit marcarea unui coş de 3 puncte şi a egalat situaţia pe tabelă la scorul de 56-56, astfel încât partida părea că se duce cel mai probabil în prelungiri.  

Ultimele 16 secunde ale partidei au găsit echipa Háromszék cu posesia mingii în atac şi încercând să marcheze pentru câştigarea jocului. Pe fondul unei greşeli colective de atac, echipa MNCR a recuperat mingea şi s-a îndreptat rapid spre coşul echipei adverse în vederea înscrierii unui coş care să-i asigure victoria. Pivotul echipei MNCR a fost faultat pe aruncare, la ultima fază de joc, în ultima secundă a meciului, şi arbitrii au acordat 2 aruncări de pedeapsă pentru echipa MNCR. Jucătorul faultat, Bogdan Stanciu, a reuşit să aducă, prin ultima aruncare, un nou punct pentru echipă şi câştigarea jocului de către echipa MNCR, care s-a impus, astfel, la final, după un joc în care baschetul amator a atins cote foarte înalte, cu scorul de 57-56.

Felicitări ambelor echipe pentru spectacolul de baschet arătat pe teren, arbitrilor pentru prestaţia avută şi mulţumiri spectatorilor prezenţi la această partidă.

 

Mai multe detalii despre acest campionat puteţi găsi pe www.sepsikosar.ro

 

Echipa MNCR

loading...