slide4 - Galerie slider
slide3 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider

Recenzii despre publicația literară ''Caietele de la Araci''

Câteva recenzii despre publicația de literatură a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni- ''Caietele de la Araci'', ajunsă la cel de-al cincilea an al apariției, redactor-șef Luminița Cornea.

Articolul ''Profesorul Iosif Blaga cu poetul Lucian Braga și scriitorul Romulus Cioflec''

Articolul ''Profesorul Iosif Blaga cu poetul Lucian Braga și scriitorul Romulus Cioflec'', semnat de prof.dr. Luminița Cornea, a apărut în revista literară Libris, anul II, nr.1(5), martie 2018.

Participanții la Olimpiada de limba și literatura română pentru minorități etapa națională-nivel gimnazial

Participanții la Olimpiada de limba și literatura română pentru minorități etapa națională-nivel gimnazial, ce se desfășoară în această perioadă la Sf.Gheorghe, vizitează astăzi expoziția noastră de arheologie și iau parte la un atelier de scriere cu pana.Le mulțumim pentru vizită!

Atelier de confecționat păpuși pe linguri de lemn

Piticii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Gulliver din Sfântu Gheorghe au vizitat astăzi expoziția noastră de arheologie și au participat la atelierul de confecționat păpuși pe linguri de lemn! Le mulțumim pentru vizită și îi mai așteptăm pe la noi!

Zi plină de vizitatori la MNCR

Mai multe grupuri de elevi din Brașov au vizitat în data de 13 iunie 2018 expoziția de arheologie ''Așezarea preistorică Păuleni-Ciuc, Dâmbul Cetății'' și au meșterit la atelierul creativ de modelaj în lut.Le mulțumim pentru vizită și sperăm că au petrecut momente frumoase la punctul nostru muzeal!

Ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul George Ivașcu, ne-a lăsat câteva gânduri în cartea de impresii a Casei memoriale ''Romulus Cioflec'' din Araci.

Ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul George Ivașcu, care a efectuat în zilele de 3 și 4 noiembrie 2018, o vizită de lucru în județul Covasna, ne-a lăsat câteva gânduri în cartea de impresii a Casei memoriale ''Romulus Cioflec'' din Araci. Mulțumim.

Școala la muzeu- vizite ghidate, vizionare de filme documentare-5 noiembrie 2018

Elevii claselor a X-a de la Colegiul Național ''Mihai Viteazul'' din Sfântu Gheorghe au vizitat în data de 5 noiembrie 2018, expoziția ''Așezarea preistorică Păuleni -Ciuc, Dâmbul Cetății'' și Prima Școală Românească.Vizita a făcut parte din programul săptămâna “Şcoala Altfel”.Le mulțumim pentru vizită!

Sesiunea Științifică a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, Sfântu Gheorghe, 26-27 noiembrie 2018

În perioada 26-27 noiembrie 2018, Muzeul Național al Carpaților Rasăriteni a organizat cea de-a XV-a ediție a Sesiunii Științifice.Scopul principal al acestei sesiuni a fost de a pune în evidenţă şi a analiza activitatea Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din anul 2018 şi în a stabili priorităţile de activitate pentru anul 2019.

Școala Altfel la Muzeul Oltului și Mureșului Superior, 28 noiembrie 2018

Astăzi au vizitat Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc elevii clasei a IV-a, de la Școala Gimnazială "Liviu Rebreanu", conduși de doamna învățătoare Georgiana Gherman. Activitățile fac parte din programul național "Școala Altfel". Le mulțumim pentru vizită și sperăm că au aflat lucruri noi și interesante!
loading...