slide3 - Galerie slider
slide4 - Galerie slider
slide2 - Galerie slider
slide1 - Galerie slider
slide5 - Galerie slider

Lecţie deschisă şi atelier de scriere dedicate zilei de 24 ianuarie 1859

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni a organizat miercuri, 25 ianuarie 2017, o lecţie deschisă dedicată zilei de "24 ianuarie 1859", Mica Unire, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din localitatea Întorsura Buzăului, judeţul Covasna.
La activităţi au participat elevii claselor a XII-a şi a IX-a, coordonaţi de profesorul de istorie Alexandru Fercu.
Prin intermediul unei prezentări power-point, susţinută de către profesorul de istorie Alexandru Fercu, a fost evidenţiată semnificaţia şi importanţa datei de “24 ianuarie 1859” pentru istoria modernă a României. Prin imagini sugestive şi cu un text simplu şi concis elevii au primit informaţii despre evenimentele istorice.
La sfârşit elevii au participat la un atelier de caligrafie cu pana, folosindu-se ca model actul de abdicare al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Atelierul de scriere cu pana a fost coordonat de către Florin Herţeg, muzeograf M.N.C.R.
Ora a decurs într-o atmosferă de sărbătoare, stârnind interesul şi entuziasmul elevilor, care nu au ezitat să vină cu întrebări.
Mulţumim gazdelor noastre pentru invitaţie, în special doamnei director Maria Bularca, care a permis derularea acestui eveniment, asigurând condiţii ideale pentru buna sa desfăşurare.

loading...